Proteinele din sânge ar putea avertiza asupra cancerului cu şapte ani înainte de diagnosticare

  • Proteinele din sânge ar putea avertiza asupra cancerului cu şapte ani înainte de diagnosticare, au descoperit oamenii de ştiinţă.
  • Medicii salută descoperirea „importantă" şi spun că este un „prim pas crucial" pentru a oferi terapii preventive.
1066 afișări
Imaginea articolului Proteinele din sânge ar putea avertiza asupra cancerului cu şapte ani înainte de diagnosticare

Oamenii de ştiinţă au identificat proteine din sânge care ar putea avertiza oamenii de cancer cu mai mult de 7 ani înainte ca acesta să fie diagnosticat.

Cercetătorii au descoperit 618 proteine legate de 19 tipuri de boală, inclusiv cancerul de intestin, de prostată şi de sân.

Aproximativ 107 dintre proteine au fost găsite la un grup de persoane al căror sânge a fost recoltat cu cel puţin 7 ani înainte de diagnostic.

Se speră că aceste descoperiri ar putea contribui la eforturile de a opri cancerul înainte de a se declanşa şi ar putea fi un „prim pas crucial" în direcţia oferirii de terapii preventive.

Cele două studii finanţate de Cancer Research UK şi realizate de Oxford Population Health sugerează că proteinele ar putea fi implicate în cele mai timpurii stadii ale cancerului.

Profesorul Ruth Travis, epidemiolog molecular senior la Oxford Population Health şi autor principal al ambelor studii, a declarat: „Pentru a putea preveni cancerul, trebuie să înţelegem factorii care determină cele mai timpurii etape ale dezvoltării acestuia. Aceste studii sunt importante, deoarece oferă multe indicii noi despre cauzele şi biologia mai multor tipuri de cancer, inclusiv informaţii despre ceea ce se întâmplă cu ani înainte ca un cancer să fie diagnosticat".

„Acum dispunem de o tehnologie care poate examina mii de proteine în mii de cazuri de cancer, identificând care au un rol în dezvoltarea anumitor tipuri de cancer şi care ar putea avea efecte comune mai multor tipuri de cancer".

Descoperirile citate de Sky News sunt publicate în revista Nature Communications.

Oamenii de ştiinţă au declarat că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a afla rolul exact pe care proteinele îl joacă în dezvoltarea cancerului şi care sunt cele mai fiabile pentru a fi testate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici