Israelul a confiscat echipamentul agenţiei americane de ştiri AP cu care transmitea din Fâşia Gaza

Oficiali israelieni au confiscat o cameră şi echipamente de transmisie aparţinând Associated Press în sudul Israelului, după ce au acuzat agenţia de ştiri că a încălcat o nouă lege privind mass-media, a anunţat marţi AP.

6330 afișări
Imaginea articolului Israelul a confiscat echipamentul agenţiei americane de ştiri AP cu care transmitea din Fâşia Gaza

Israelul a confiscat echipamentul agenţiei americane de ştiri AP cu care transmitea din Fâşia Gaza

Legea, adoptată de parlamentul israelian în aprilie, permite statului să închidă instituţii media străine dacă le consideră o ameninţare la adresa securităţii. La începutul acestei luni, Israelul a percheziţionat şi închis birourile Al Jazeera şi a interzis site-urile şi emisiunile companiei în ţară.

Marţi, ministrul israelian al Comunicaţiilor, Shlomo Karhi, a acuzat AP că a ignorat avertismentele şi a continuat să furnizeze servicii pentru Al Jazeera.

"Legea şi ordinele semnate în unanimitate de guvern, cu sprijinul copleşitor al tuturor forţelor de securitate, prevăd că dispozitivele folosite pentru a furniza conţinut Al Jazeera trebuie confiscate de la orice persoană sau corporaţie", a scris Karhi într-o postare pe X.

"Vom continua să acţionăm în mod decisiv împotriva oricărei persoane care încearcă să aducă atingere soldaţilor noştri şi securităţii ţării, chiar dacă nu vă place", a adăugat ministrul.

Lauren Easton, vicepreşedintele pentru comunicare al AP, a condamnat această mişcare.

"Închiderea nu s-a bazat pe conţinutul transmisiunii, ci mai degrabă pe o utilizare abuzivă de către guvernul israelian a noii legi a ţării privind radiodifuzorii străini", a declarat Lauren Easton.

"Îndemnăm autorităţile israeliene să ne returneze echipamentul şi să ne permită să restabilim imediat transmisia în direct, astfel încât să putem continua să oferim acest jurnalism vizual important pentru mii de instituţii media din întreaga lume", a adăugat ea.

Casa Albă a descris confiscarea echipamentului AP de către Israel ca fiind "îngrijorătoare".

"Rămânem fermi în convingerea noastră de a ne asigura că jurnaliştii au capacitatea şi dreptul de a-şi face treaba", a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici