Taxa turistică din Bhutan de 100 de dolari/zi ar putea fi majorată. Premier: turiştii sunt încântaţi

  • Taxa turistică din Bhutan de 100 de dolari pe zi ar putea fi majorată.
  • Premierul ţării susţine că cei mai mulţi turiştii sunt încântaţi deoarece prin plata taxei încurajează dezvoltarea turismului în zonă.
2331 afișări
Imaginea articolului Taxa turistică din Bhutan de 100 de dolari/zi ar putea fi majorată. Premier: turiştii sunt încântaţi

Sursa foto: iStock

Bhutanul îşi poate reconsidera taxele sale de turism, dacă industria turistică a ţării îşi revine, a declarat, recent, prim-ministrul Bhutanului Tshering Tobgay pentru CNBC.

Bhutanul şi-a redeschis graniţele în septembrie 2022, după pandemie, cu o „taxă de dezvoltare durabilă” de 200 dolari, de persoană, pe zi. În 2023, taxa a fost înjumătăţită pentru a-i convinge pe turişti să stea mai mult timp în ţară.

Acum, taxa zilnică este de 100 USD pentru adulţi şi 50 USD pentru copiii cu vârste între şase şi 12 ani. Taxa va fi în vigoare până la 31 august 2027, potrivit Departamentului de Imigrare din Bhutan. Până atunci, taxa ar putea fi majorată.

„Vom avea o cotă de 300.000 de turişti. Şi dacă cererea de a veni în Bhutan pentru a vizita depăşeşte cu mult capacitatea noastră de a-i întâmpina, s-ar putea chiar să fie nevoiţi să creştem taxele sustenabile în acel moment”, a explicat Tshering Tobgay

Premierul crede că, în general, turiştii nu sunt reticenţi faţă de taxa zilnică.

„Adevărul să fie spus, cred că 200 de dolari pe zi ca taxă de dezvoltare durabilă mulţi turişti sunt dispuşi să plătească”, a spus el, mai ales „când oaspeţii află că veniturile din taxa de dezvoltare durabilă sunt folosite pentru a proteja mediul nostru natural, pentru a oferi gratuit educaţie şi îngrijire medicală gratuită pentru cetăţenii noştri. Majoritatea turiştilor sunt încântaţi că pot juca un mic rol – un mic rol semnificativ – în dezvoltarea durabilă a Bhutanului”, a precizat Tobgay pentru CNBC.

Bhutan a avut 315.599 de vizitatori internaţionali în 2019, dintre care 73% au venit din India, potrivit unui raport anual publicat de Consiliul de Turism al Bhutanului. Anul trecut, ţara a primit în jur de 130.000 de turişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici