Extrema dreaptă din Europa, dezbinată. Partidul lui Marine Le Pen nu vrea să stea alături de AfD în viitorul Parlament European

  • Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de alegerile europarlamentare, extrema dreaptă europeană pare să fie în criză.
  • Formaţiunea politică franceză Adunarea Naţională (Rassemblement National, RN) a declarat că nu va sta alături de partidul german Alternativa pentru Germania (Alternative für Deutschland, AfD) în viitorul Parlament European.
669 afișări
Imaginea articolului Extrema dreaptă din Europa, dezbinată. Partidul lui Marine Le Pen nu vrea să stea alături de AfD în viitorul Parlament European

Partidul lui Marine Le Pen nu vrea să stea alături de AfD în următorul Parlament European. Sursa foto: Mediafax Foto

"În urma declaraţiilor recente ale AfD, nu vom sta cu ei în următorul mandat în Parlamentul European", a transmis deputatul RN Caroline Parmentier, confirmând un articol al ziarului francez Libération.

Partidul francez Adunarea Naţională, condus de Marine Le Pen, a petrecut ani de zile încercând să atragă alegătorii de centru-dreapta şi să se distanţeze de trecutul său de extremă dreapta, în timp ce AfD a adoptat opinii din ce în ce mai dure.

Atât partidul francez, cât şi cel german sunt membri ai grupului Identitate şi Democraţie (ID) din Parlamentul European, care se preconizează că va avea mai mulţi europarlamentari după alegerile din iunie.

Parmentier nu a precizat dacă RN plănuieşte să părăsească ID sau dacă va încerca să obţină excluderea partidului german de extremă dreapta.

"Acest lucru nu va avea niciun impact asupra ID într-un viitor mandat, deoarece avem suficiente naţionalităţi pentru a ne menţine grupul politic", a declarat un consilier al lui Le Pen, care a vorbit sub rezerva anonimatului. "I-am informat pe aliaţii noştri că nu dorim să stăm cu ei (AfD - n.r.) în formarea următorului grup".

Sondajul de opinie al Politico plasează grupul ID pe locul patru în alegerile europarlamentare, la mică distanţă de liberalii de la Renew. Pe primele două poziţii se află EPP şi S&D.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici