Copiii lui Maradona au cerut ca rămăşiţele tatălui lor să fie transferate într-un mausoleu

Copiii regretatului fotbalist Diego Maradona au cerut unui tribunal din Argentina să autorizeze transferul trupului său într-un mausoleu aflat în construcţie la Buenos Aires, pentru a permite fanilor din întreaga lume să îi aducă un omagiu.

118 afișări
Imaginea articolului Copiii lui Maradona au cerut ca rămăşiţele tatălui lor să fie transferate într-un mausoleu

Urmaşii lui Maradona au cerut unui tribunal din San Isidro să autorizeze transferul trupului său din cimitirul privat în care e înmormântat într-o scrisoare citată joi de presa locală, în care au precizat că solicitarea vine din partea "tuturor moştenitorilor" fotbalistului legendar, care a murit în 2020.

Mausoleul numit "Memorial del Diez", aflat în construcţie în cartierul Puerto Madero din capitală, este "un loc mult mai sigur decât cel actual (...) pentru ca toţi argentinienii şi cetăţenii lumii să poată aduce un omagiu celui care a fost cel mai mare idol argentinian", se arată în scrisoare, potrivit AP.

Maradona, care a condus Argentina către titlul de campioană mondială în 1986, este înmormântat în Jardín de Bella Vista, un cimitir privat din oraşul San Miguel, la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de Buenos Aires.

Aprobarea instanţei este necesară din cauza unui proces în curs de desfăşurare împotriva a opt lucrători medicali care au fost implicaţi în îngrijirea lui Maradona înainte de moartea sa.

În cererea lor, copiii lui Maradona au indicat că au fost efectuate examinările pertinente asupra cadavrului şi au solicitat transferul cu suficiente condiţii de "securitate şi confidenţialitate".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici