Cum poate fi identificat un psihopat conform cercetătorilor

  • Cercetătorii din New Mexico dezvăluie legătura dintre mişcarea capului şi psihopatie, aducând lumină într-un domeniu neexplorat anterior.
  • Analiza interviurilor poliţiei arată că femeile cu tendinţe psihopate tind să-şi menţină capul imobil în timpul discuţiilor, oferind o modalitate potenţială de detectare a trăsăturilor psihopate.
  • Descoperirea aduce în prim-plan importanţa semnificaţiei nonverbale, precum dinamica capului, în identificarea şi înţelegerea psihopatiei, deschizând noi direcţii pentru cercetarea şi diagnosticarea tulburărilor psihice.
36651 afișări
Imaginea articolului Cum poate fi identificat un psihopat conform cercetătorilor

Sursa foto: Pexels

Cercetătorii din New Mexico au identificat un posibil indicator al psihopatiei: mişcarea capului în timpul conversaţiilor, scrie Indy100.

Studiul lor, concentrat pe femei, este primul de acest fel din domeniu. Analizând înregistrările interviurilor poliţiei, oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile care au obţinut scoruri ridicate la psihopatie tindeau să-şi ţină foarte fix capul în timpul conversaţiei, similar cu descoperirile anterioare la bărbaţi.

Această descoperire, publicată în revista Personality and Individual Differences, evidenţiază importanţa indiciilor nonverbale, precum dinamica capului, în detectarea psihopatologiei.

Studiul a implicat 213 femei încarcerate, ale căror mişcări ale capului au fost înregistrate folosind instrumente de prelucrare a imaginilor şi de învăţare automată.

În timp ce lipsa mişcării capului a fost asociată cu tendinţele psihopate la bărbaţi în cercetările anterioare, acesta este primul studiu care investighează semnificaţia acestuia la femei.

Cercetătorii recunosc că captarea indiciilor nonverbale într-un cadru de cercetare poate diferi de interacţiunile de zi cu zi.

Acest studiu revoluţionar aduce lumină asupra unui aspect anterior insuficient studiat al psihopatiei şi furnizează un instrument valoros pentru identificarea posibilelor trăsături psihopate.

În plus, cercetările anterioare au sugerat o corelaţie între anumite comenzi de cafea şi tendinţele sadice sau psihopate, indicând o gamă diversă de indicii pe care cercetătorii le explorează în acest domeniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici