Video Protest violent anti-Tesla în Germania, cu tentative de asalt asupra fabricii de maşini electrice

  • Demonstranţii au încercat să pătrundă pe terenul fabricii Tesla, generând conflicte cu forţele de ordine într-o operaţiune de amploare.
  • Reacţia agresivă a poliţiei a dus la rănirea unor manifestanţi şi a poliţiştilor în timpul confruntărilor de vineri, care au marcat escaladarea protestelor împotriva fabricii auto.
  • Protestatarii au organizat acţiuni de blocare şi demonstraţii violente, iar autorităţile au impus măsuri stricte de securitate pentru a gestiona situaţia tensionată.
3652 afișări

În Grünheide, Brandenburg, au loc proteste împotriva Tesla, generând o operaţiune masivă a poliţiei, scrie Bild. Activişti de stânga protestează împotriva fabricii de maşini electrice. Vineri, situaţia a escaladat.

Câţiva manifestanţi au intrat în conflict cu poliţia. Un purtător de cuvânt al Poliţiei a descris situaţia ca fiind "dinamică". Un activist a fost rănit, iar trei poliţişti au fost, de asemenea, răniţi.

Deşi agenţii poliţiei asigurau liniile ferate, reţelele de alimentare cu energie electrică şi apă şi o staţie de transformare în jurul fabricii auto, manifestanţii au reuşit să pătrundă pe terenul fabricii. Aceasta s-a întâmplat deoarece terenul este prea vast pentru a fi securizat în totalitate.

Demonstranţii s-au împărţit în două grupuri pentru a confunda poliţia şi au încercat în mod repetat să pătrundă pe terenul de aproximativ 300 de hectare al fabricii. Cu toate acestea, forţele de ordine au reuşit să îi oprească.

În timpul prânzului, un grup de persoane a reuşit să intre pe terenul aeroportului Neuhardenberg, unde erau parcate sute de vehicule Tesla. Poliţia a blocat acum accesul în apropierea porţii principale, iar unii dintre opozanţi s-au lipit de vehicule.

Protestul împotriva Tesla a început în mod oficial în Grünheide, cu un marş planificat să coboare pe drumul L23 până la fabrică. Cu toate acestea, marşul s-a dizolvat brusc la staţia de tren Fangschleuse, iar sute de participanţi s-au îndreptat spre pădure pentru a încerca să pătrundă pe terenul fabricii.

Forţele de ordine blochează locul, iar manifestaţia programată în faţa Tesla a fost anulată. 1200 de opozanţi Tesla s-au adunat deja în zona de protest, planificând să îşi desfăşoare acţiunile de protest împotriva fabricii auto.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici