Serbia reafirmă sprijinul pentru Ucraina, dar refuză să susţină sancţiunile care vizează Rusia

  • Premierul sârb Milos Vucevic s-a întâlnit luni cu ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.
  • Sârbul şi-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în războiul său împotriva Rusiei.
  • Totuşi, el a refuzat să susţină sancţiunile care vizează Rusia.
888 afișări
Imaginea articolului Serbia reafirmă sprijinul pentru Ucraina, dar refuză să susţină sancţiunile care vizează Rusia

Serbia reafirmă sprijinul pentru Ucraina, dar refuză să susţină sancţiunile care vizează Rusia

Serbia a condamnat în repetate rânduri invadarea Ucrainei de către Rusia, dar a refuzat să se alăture sancţiunilor internaţionale, ceea ce a înrăutăţit relaţiile cu ucrainenii.

Vizita de două zile a lui Kuleba la Belgrad, însoţit de prima doamnă Olena Zelenska, este prima călătorie a unui diplomat ucrainean de top în Serbia de la începutul războiului.

„Serbia se angajează să respecte dreptul internaţional şi integritatea teritorială a statelor membre ale Naţiunilor Unite, inclusiv Ucraina... Suntem deschişi la discuţii amicale pe toate problemele şi la toate nivelurile”, a spus Vucevic într-un comunicat, citat de Reuters.

Preşedintele populist al Serbiei, Aleksandar Vucic, încearcă să obţină un echilibru între candidatura ţării la Uniunea Europeană şi legăturile tradiţionale cu Rusia şi China.

De asemenea, sprijinul pentru Rusia este puternic în rândul populaţiei sârbe, acesta fiind rezultatul legăturilor istorice religioase, politice şi militare dintre cele două ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
serbia,
ucraina,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici