Siberian condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a plănuit să lupte pentru Kiev

  • Un tânăr de 26 de ani din Siberia a primit 10 ani de închisoare pentru că a plănuit să lupte pentru Kiev.
  • Este cea mai recentă arestare a unor cetăţeni ruşi acuzaţi că doresc să lupte în cadrul unor grupuri armate pro-ucrainene.
219 afișări
Imaginea articolului Siberian condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a plănuit să lupte pentru Kiev

Siberian condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a plănuit să lupte pentru Kiev

Rusia a condamnat joi la o pedeapsă cu închisoarea un siberian acuzat de trădare de stat şi terorism. Suspectul „plănuia să ia parte la lupte de partea forţelor armate ucrainene”, a declarat agenţia rusă de stat TASS, citată de FSB.

Aceasta este cea mai recentă arestare a unor cetăţeni ruşi acuzaţi că doresc să lupte în cadrul unor grupuri armate pro-ucrainene.

Forţele de ordine l-au reţinut pe tânărul de 26 de ani în regiunea centrală Kemerovo, în timp ce se îndrepta spre Ucraina.

„El era motivat de faptul că, de la începutul operaţiunii din Ucraina, nu a susţinut politica conducerii Rusiei”, se arată în comunicatul FSB.

TASS a relatat că acesta a postat online simboluri ale Legiunii Libertăţii Rusiei - una dintre unităţile ruseşti anti-Kremlin care luptă pentru Kiev.

Moscova a interzis-o ca organizaţie teroristă.

Rusia urmăreşte în mod regulat persoanele care colaborează cu Ucraina.

În sudul regiunii ucrainene Zaporojie, ocupată de Rusia, autorităţile instalate la Moscova au condamnat joi un bărbat la 11 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Ucrainei. TASS a precizat că acesta „a adunat şi transmis informaţii despre mişcările şi direcţiile trupelor ruseşti” şi „a colectat informaţii despre infrastructura industrială şi energetică” din regiunea Zaporojie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici