Coregrafie eşuată la PSD? Firea: "În spatele fiecărei femei măreţe sunt femei măreţe". În spatele candidatei PSD apar doar bărbaţi. Cum a explicat Firea tricoul

  • Gabriel Firea şi-a lansat candidatura la Primăria Capitalei în Duminica Floriilor.
  • Fostul edil a venit îmbrăcată cu un tricou cu un mesaj în limba engleză.
  • Pe acesta în traducere scria: În spatele fiecărei femei măreţe sunt femei măreţe.
649 afișări
Imaginea articolului Coregrafie eşuată la PSD? Firea: "În spatele fiecărei femei măreţe sunt femei măreţe". În spatele candidatei PSD apar doar bărbaţi. Cum a explicat Firea tricoul
Totuşi, tricoul candidatei PSD nu a fost în sincron cu aşezarea de la conferinţa de presă, unde în spatele Gabrielei Firea, în primele rânduri, s-au aflat doar bărbaţi. Singurele femei din cadru sunt mult în spate şi nu se vad clar. În plus pe parcursul celor 35 de minute, cu excepţia candidatei PSD la Primăria Generală, nicio femeie nu a luat cuvântul. La microfon a venit pe rând premierul Marcel Ciolacu; primarul sectorului 4, Daniel Băluţă; primarul sectorului 3, Robert Negoiţă; ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu; fostul premier Mihai Tudose şi prefectul Rareş Hopincă.
 
Explicând tricoul, Gabriela Firea a găsit o altă conotaţie. Candidatul PSD a spus că acesta este un omagiu adus femeilor ce au votat-o în alegeri.

Situaţia femeilor din politică şi în special în guvernarea PSD-PNL a fost adesea discutată

Gabriela Firea a fost singura femeie la conducerea unui minister din cele 20 pe care le-a avut Cabinetul condus de Nicolae Ciucă.
 
Pentru a schimba percepţia că femeile nu sunt reprezentate corect de coaliţia PSD-PNL, cele două partide au anunţat în urmă cu câteva luni că vor avea în capul listei la Europarlamentare o femeie independentă. Cu toate acestea, Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a decis să se retragă şi astfel cele două partide au ajuns în situaţia comică în care "femeia independentă" din capul listei să fie fostul premier Mihai Tudose.
 
Situaţia femeilor în politică a fost subiectul unei analize a Exper Forum. 32% dintre candidaţii propuşi la Europarlamentare de partide sunt femei, arată un raport Expertforum.
 
Pentru alegerile din iunie, partidele şi alianţele electorale au înaintat 171 de candidate (32%) şi 364 candidaţi de sex masculin (68%). 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici