MAE: Vor fi 915 secţii de votare în străinătate pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie

  • Ministerul Afacerilor Externe organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare din 9 iunie.
  • Cele mai multe vor fi în Italia, Spania, Marea Britanie şi Germania.
178 afișări
Imaginea articolului MAE: Vor fi 915 secţii de votare în străinătate pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie

MAE: Vor fi 915 secţii de votare în străinătate pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie

Pentru scrutinul din 9 iunie 2024 vor fi organizate cu 80 mai multe secţii decât cele înfiinţate la alegerile prezidenţiale din 2019, 835 de secţii de votare, cu 167 mai multe secţii decât cele organizate la alegerile parlamentare din 2020, 748 de secţii, şi cu 474 mai multe decât secţiile de votare organizate la alegerile europarlamentare din 2019, 441 secţii.

Cele mai multe secţii vor fi organizate în statele în care se regăsesc cele mai numeroase comunităţi de cetăţeni români: Italia (150 de secţii), Spania (147 de secţii), Regatul Unit al Marii Britanii (104 secţii), Germania (87 secţii), Franţa şi Principatul Monaco (67 de secţii), Republica Moldova (52 secţii), SUA (45 secţii), Belgia (24 secţii), Austria (17 secţii), Irlanda (16 secţii), Regatul Ţărilor de Jos (16 secţii), Danemarca (14 secţii), Canada (12 secţii).

Propunerile Misiunilor Diplomatice şi Oficiilor Consulare ale României în străinătate privind secţiile de votare care vor fi organizate în afara ţării au avut la bază atât consultările periodice cu reprezentanţi ai comunităţilor de cetăţeni români din diaspora, cât şi dinamica relocării cetăţenilor români din diaspora înregistrată în ultimii ani.

Lista secţiilor de votare din străinătate şi a adreselor sediilor acestora poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secţiunea dedicată alegerilor.

MAE reaminteşte că la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 cetăţenii români cu drept de vot care domiciliază, au reşedinţa sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secţie organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

La scrutinul din 9 iunie 2024 votarea începe la ora locală 07:00 şi se încheie la ora 22:00. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici