Atalanta a învins-o pe Olympique Marseille cu 3-0 şi s-a calificat în finala Europa League

  • Ademola Lookman, Matteo Ruggeri şi El Bilal Toure de la Atalanta au marcat pentru calificarea italienilor în prima finală de Europa League.
  • Oamenii lui Gasperini au învins joi cu 3-0 pe Olympique Marseille, obţinând o victorie cu 4-1 la general.
  • Adversara din finală va fi neînvinsa Bayer Leverkusen.
92 afișări
Imaginea articolului Atalanta a învins-o pe Olympique Marseille cu 3-0 şi s-a calificat în finala Europa League

Atalanta a învins-o pe Olympique Marseille cu 3-0 şi s-a calificat în finala Europa League

Lookman a adus-o pe Atalanta în avantaj în manşa secundă a semifinalei la jumătatea de oră de joc, cu un şut de la distanţă, pe lângă Pao Lopez, înainte de a-l servi apoi pe Ruggeri, care a majorat la şapte minute după pauză.

Atacurile repetate ale Atalantei, cu Gianluca Scamacca şi Davide Zappacosta, i-au copleşit pe vizitatori, care au avut puţine ocazii, iar înlocuitorul Toure a pus punctul pe „i-ul” calificării cu al treilea gol în al patrulea minut suplimentar de joc.

„Primul meu gol la Bergamo este o emoţie foarte mare", a declarat Ruggeri pentru SkySports Italia.

„Acum putem visa cu ochii deschişi că suntem în finală. Este un moment de sărbătoare alături de fanii noştri".

Atalanta ţinteşte un dublu trofeu, deoarece miercuri va înfrunta pe Juventus în finala Cupei Italiei, singurul trofeu important al Atalantei de până acum fiind câştigarea Coppa Italia în 1963.

În ceea ce priveşte Europa League, antrenorul Gian Piero Gasperini a declarat într-o conferinţă de presă: „Va fi o ocazie istorică pentru o echipă ca a noastră, care nu are numărul (de fani) necesar pentru a câştiga. Este cu adevărat incredibil, dar este de bun augur pentru toată lumea.

„Numerele par să fie importante, se pare că trebuie să ai Superligi, dar exemplul Atalantei poate da speranţă. Fotbalul este frumos din cauza meritocraţiei, nu din cauza drepturilor dobândite", a adăugat el.

Atalanta se află pe locul cinci în Serie A şi vizează, de asemenea, un loc de calificare în Liga Campionilor printr-o clasare bună în campionatului intern.

Duminică, Atalanta se confruntă pe teren propriu cu Roma, ocupanta locului şase, echipa eliminată în cealaltă semifinală de Bayer Leverkusen.

Finala Europa League are loc la Dublin, pe 22 mai.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici