Loţi Boloni a prins barajul de salvare la mustaţă

Metz, 0-2 aseară cu campioana PSG, a evitat retrogradarea directă la al cincilea criteriu de departajare şi va juca barajul de menţinere/promovare.

748 afișări
Imaginea articolului Loţi Boloni a prins barajul de salvare la mustaţă

Loţi Boloni a prins barajul de salvare la mustaţă

În ultima etapă din campionatul de fotbal din Franţa, Metz a fost învinsă acasă de PSG, scor 0-2, în timp ce Lorient s-a impus categoric în faţa „lanternei roşii” Clermont, scor 5-0.

Cele două au terminat la egalitate de puncte, 29. Metz, locul 16, şi Lorient, locul 17, nu au putut fi departajate după următoarele 4 criterii.

Primele patru criterii de departajare sunt reprezentate de:
1. Golaverajul din campionat, acolo unde ambele au -23.
2. Numărul de puncte din meciurile directe, acolo unde fiecare echipă a reuşit să obţină câte 3.
3. Golaverajul din meciurile directe, acolo unde cele două sunt la egalitate, scor 4-4.
4. Numărul de goluri înscris în meciurile directe, acolo unde fiecare echipă a marcat câte 4.

Astfel, pentru a se decide echipa retrogradată direct s-a ajuns la al cincilea criteriu de departajare, care este reprezentat de golurile marcate în deplasare, în meciurile directe, conform celor de la Ligue 1.

Metz a învins-o pe Lorient cu 3-2 în deplasare şi a pierdut pe teren propriu, scor 1-2.

Ladislau Boloni a trăit cu sufletul la gură ultimele minute, deoarece, în cazul în care Metz ar mai fi încasat un gol sau Lorient ar mai fi înscris contra celor de la Clermont, formaţia sa ar fi fost cea care retrograda direct.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Metz a ajuns la baraj, acolo unde va da peste Saint-Etienne şi va încerca să rămână în Ligue 1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici