Columbia ar putea suspenda relaţiile diplomatice cu Israel, afirmă preşedintele Gustavo Petro

Columbia va rupe relaţiile diplomatice cu Israel pentru că are "un preşedinte genocidar", a declarat, miercuri, preşedintele Gustavo Petro în timpul unui discurs cu ocazia Zilei Muncii.

240 afișări
Imaginea articolului Columbia ar putea suspenda relaţiile diplomatice cu Israel, afirmă preşedintele Gustavo Petro

Preşedintele Columbie, Gustavo Petro. Sursa foto: Mediafax Foto

"Dacă Palestina moare, omenirea moare, iar noi nu o vom lăsa să moară", a declarat preşedintele Columbiei în centrul oraşului Bogota, transmite Bloomberg.

Petro a făcut apel la marşuri de susţinere a guvernului său. Preşedintele încearcă să contracareze marile mitinguri antiguvernamentale din Columbia care au avut loc pe 21 aprilie şi a promis că va anunţa o serie de măsuri de "reactivare economică" în zilele următoare.

"Poate că toate sloganurile, toate culorile ar putea fi rezumate într-un singur cuvânt care justifică nevoia de rebeliune, de steag ridicat şi de rezistenţă, iar acest cuvânt se numeşte Gaza, se numeşte Palestina", a declarat Petro miercuri.

Petro a ameninţat cu suspendarea relaţiilor cu Israel anul trecut, când a comparat remarcile ministrului israelian al apărării cu nazismul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici