Alianţa PSD-PNL se gândeşte la reglementarea TikTok. Extrema dreaptă, din ce în ce mai preferată de tineri în mediul online

  • PSD şi PNL propun fie interzicerea, fie reglementarea ,,strictă" a utilizării platformei TikTok în contextul alegerilor din acest an.
  • Propunerea vine în contextul în care un sondaj realizat în rândul tinerilor de 18-35 de ani arată că aceştia au o preferinţă tot mai mare pentru extrema dreaptă, care sunt deosebit de activi pe reţelele de socializare.
620 afișări
Imaginea articolului Alianţa PSD-PNL se gândeşte la reglementarea TikTok. Extrema dreaptă, din ce în ce mai preferată de tineri în mediul online

Sursa foto: Mediafax Foto

TikTok trebuie reglementat de urgenţă, mai ales în acest an electoral, deoarece a devenit o platformă pentru mesaje extremiste populare printre tineri, spune europarlamentarul liberal Rareş Bogdan, potrivit Euractiv.

Această propunere vine în urma rezultatelor unui sondaj realizat de IRES, realizat la iniţiativa proiectului civic ,,Tinerii Votează”, care arată că 15% dintre tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani, care au fost intervievaţi, ar vota cu partidul AUR (Alianţa pentru Unirea Românilor) la următorul scrutin electoral.

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, consideră că platforma TikTok ar trebui reglementată înainte de campania electorală, pentru că mesajele antisistem rezonează cu publicul tânăr.

Cu toate acestea, unii oficiali nu pledează pentru interzicerea sau reglementarea strictă a platformei populare în rândul tinerilor, scrie Euractiv. Europarlamentarul Dragoş Pîslaru nu este de acord cu această iniţiativă, ci propune o discuţie mai largă pe acest subiect, considerând că interzicerea platformei TikTok în timpul alegerilor este o ,,decizie nedemocratică”.

Nicoleta Pauliuc, senator şi preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale, consideră că accesul tinerilor pe platformele de socializare ar trebui doar ponderat şi a propus organizarea unor dezbateri prin intermediul cărora românii să fie informaţi despre ,,pericolul extremist”.

Potrivit sondajelor din ultimii ani, TikTok este principala sursă de informare pentru tinerii din România. Totodată, platforma a devenit populară în România începând cu anul 2020, iar în prezent, 7,4 milioane de români au un cont creat pe TikTok.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici