Rusia ameninţă că Polonia va fi ţinta unui atac rusesc dacă NATO ar desfăşura arme nucleare pe teritoriul polonez

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a avertizat că armele şi instalaţiile nucleare ale NATO vor fi vizate dacă vor fi desfăşurate în Polonia, potrivit Sky News.

2786 afișări
Imaginea articolului Rusia ameninţă că Polonia va fi ţinta unui atac rusesc dacă NATO ar desfăşura arme nucleare pe teritoriul polonez

Rusia ameninţă că Polonia va fi ţinta unui atac rusesc dacă NATO ar desfăşura arme nucleare pe teritoriul polonez

Rusia a avertizat că Polonia poate deveni ţinta unui atac rusesc dacă NATO ar desfăşura arme nucleare pe teritoriul acestei ţări. Declaraţia agresivă aparţine ministrului adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, pentru agenţia de ştiri de stat TASS.

Oficialul a afirmat că misiunile nucleare comune ale NATO în apropierea graniţei ruseşti vor fi considerate o ameninţare la adresa securităţii Rusiei.

,,Toţi acei politicieni care discută despre o astfel de opţiune în Polonia şi în afara ei ar trebui să înţeleagă: orice pas în această direcţie nu va adăuga la securitatea Poloniei, iar instalaţiile relevante vor fi în mod inevitabil o ţintă. Iar acestea vor fi în prim-plan în planificarea noastră militară", a declarat adjunctul, notează Sky News.

Declaraţia adjunctului rus de externe are loc după ce preşedintele polonez Andrzej Duda a anunţat, luni, că Polonia este pregătită să găzduiască arme nucleare ale NATO dacă Alianţa va solicita acest lucru.

,,Dacă ar exista o decizie a aliaţilor noştri de a desfăşura arme nucleare, în cadrul partajării nucleare, şi pe teritoriul nostru pentru a consolida securitatea flancului estic al NATO, suntem pregătiţi", a declarat Duda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici