Paris 2024: Ucraina le cere sportivilor săi să evite contactul cu sportivii ruşi şi bieloruşi

Comitetul Olimpic Ucrainean (UOC) şi Ministerul ucrainean al Sportului au publicat o listă de recomandări pentru sportivii săi olimpici cu privire la modul în care să se comporte în prezenţa sportivilor din Rusia şi Belarus la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

99 afișări
Imaginea articolului Paris 2024: Ucraina le cere sportivilor săi să evite contactul cu sportivii ruşi şi bieloruşi

Paris 2024: Ucraina le cere sportivilor săi să evite contactul cu sportivii ruşi şi bieloruşi

UOC şi ministerul le cer reprezentanţilor lor olimpici şi altor membri ai delegaţiei ucrainene să evite, pe cât posibil, orice contact direct cu sportivii din Rusia şi Belarus, care susţin forţele ruseşti în invazia lor în Ucraina. Recomandările includ, de asemenea, să nu participe la conferinţe de presă sau interviuri cu atleţi din cele două ţări şi să evite să fie fotografiaţi cu atleţii ruşi şi belaruşi la ceremoniile de decernare a medaliilor.

În plus, sportivii ucraineni sunt sfătuiţi să se abţină de la interacţiunea cu sportivii ruşi şi belaruşi pe reţelele de socializare, ca o măsură suplimentară pentru a evita orice contact care ar putea duce la controverse sau conflicte. Ucrainenii sunt, de asemenea, încurajaţi să raporteze încălcările principiului neutralităţii de către ruşi şi bieloruşi.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis în decembrie anul trecut să permită sportivilor ruşi şi belaruşi calificaţi pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 să concureze în calitate de sportivi neutri.

CIO a anunţat în martie că sportivilor ruşi şi belaruşi, care trebuie să concureze sub un steag neutru la Paris 2024, nu li se va permite să defileze în timpul ceremoniei de deschidere din 26 iulie din capitala franceză.

Ucraina acuză Rusia şi Belarus că au încălcat armistiţiul olimpic la începutul războiului şi ceruse ca cele două ţări să fie interzise cu totul de la Jocurile Olimpice.

De când a început invazia Rusiei în Ucraina, sportivii ucraineni s-au confruntat în mod repetat cu adversari ruşi şi belaruşi în competiţii în sporturi precum tenisul. În cele mai multe cazuri, sportivii ucraineni au refuzat să îşi salute adversarii la finalul meciului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici