SUA: Proiectul de lege privind interzicerea sau dezinvestirea TikTok a fost adoptat de Senat. Urmează votul final al lui Joe Biden

  • Senatul american a votat pentru interzicerea proprietăţii TikTok de către compania mamă chineză ByteDance.
  • Proiectul de lege privind interzicerea sau dezinvestirea TikTok urmează să fie promulgat de Joe Biden.
  • Urmează o confruntare constituţională pentru a stabili dacă posibila interdicţie îi privează pe utilizatorii americani de drepturile lor de liberă exprimare prevăzute de Primul Amendament.
650 afișări
Imaginea articolului SUA: Proiectul de lege privind interzicerea sau dezinvestirea TikTok a fost adoptat de Senat. Urmează votul final al lui Joe Biden

SUA: Proiectul de lege privind interzicerea sau dezinvestirea TikTok a fost adoptat de Senat. Urmează votul final al lui Joe Biden

Senatul american a votat pentru a interzice proprietatea TikTok de către compania mamă chineză ByteDance. Această situaţie va genera o confruntare constituţională pentru a stabili dacă interdicţia îi privează pe utilizatorii americani de drepturile lor de liberă exprimare prevăzute de Primul Amendament, notează Bloomberg.

Măsura a fost adoptată anterior de Camera Reprezentanţilor din SUA la sfârşitul săptămânii trecute. Motivul invocat a fost redat de îngrijorarea că Beijingul ar putea accesa datele americanilor sau să-i supravegheze cu ajutorul aplicaţiei, potrivit agenţiei Reuters.

Compania-mamă ByteDance are la dispoziţie nouă luni pentru a se dezinvesti din TikTok, pentru a evita interzicerea în SUA. În acest sens, termenul limită ar expira în luna ianuarie 2025, însă dacă se înregistrează progrese privind procesul de vânzare, preşedintele Joe Biden poate prelungi perioada cu încă 90 de zile, scrie CNN.

Ce susţin compania ByteDance şi guvernul de la Beijing

Reprezentanţii companiei au anunţat că vor ataca decizia în instanţă, argumentând că nu a partajat şi nu are în plan să facă acest lucru cu guvernul chinez. Totodată, ei susţin faptul că o asemenea lege ar încălca dreptul la libera exprimare al celor 170 de milioane de americani care utilizează aplicaţia.

În aceste condiţii, este de aşteptat ca Beijingul să nu permită orice vânzare a TikTok. Potrivit Bloomberg, guvernul chinez nu doreşte ca algoritmii TikTok, consideraţi ,,sosul secret” al aplicaţiei, şi datele sale să ajungă în proprietatea americanilor, a declarat o persoană apropiată companiei sub protecţia anonimatului.

Pe 20 aprilie, Camera Reprezentanţillor a votat pentru interzicerea aplicaţiei TikTok în SUA dacă ByteDance nu îşi va vinde participaţia către o companie americană. Preşedintele american, Joe Biden, a susţinut o astfel de măsură de la început, declarând de mai multe ori că va semna proiectul de lege dacă acesta va fi adoptat de Senat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici