Statele Unite presează ByteDance să vândă TikTok, însă China ar putea refuza

  • Statele Unite ale Americii cer ca ByteDance să vândă afacerea TikTok în SUA în aproximativ şase luni pentru a asigura disponibilitatea continuă a aplicaţiei.
  • Analizele sugerează că China ar putea bloca o posibilă vânzare a TikTok-ului în SUA, din cauza preocupărilor legate de algoritmul aplicaţiei şi exportul său tehnologic.
  • Algoritmul, considerat "sosul secret" al TikTok-ului, reprezintă o parte crucială a funcţionalităţii sale şi ridică îndoieli cu privire la posibilitatea separării afacerii TikTok din SUA de nucleul său tehnologic.
619 afișări
Imaginea articolului Statele Unite presează ByteDance să vândă TikTok, însă China ar putea refuza

Statele Unite presează ByteDance să vândă TikTok, însă China ar putea refuza

Statele Unite cer ca ByteDance, gigantul chinez din spatele TikTok-ului, să-şi vândă afacerea din Statele Unite în aproximativ şase luni pentru a asigura disponibilitatea aplicaţiei în ţară, scrie CNBC.

Cu toate acestea, analiştii cred că China ar bloca probabil orice potenţială vânzare a TikTok în Statele Unite, în principal din cauza preocupărilor legate de algoritmul aplicaţiei şi implicaţiile sale tehnologice la export. Algoritmul, adesea numit "sosul secret" al aplicaţiei, joacă un rol crucial în recomandarea conţinutului utilizatorilor, făcându-l o parte integrantă a funcţionalităţii TikTok.

Ministerul Afacerilor Externe al Chinei a criticat proiectul de lege al SUA, declarând că este în contradicţie cu principiile concurenţei corecte şi regulile internaţionale de comerţ. Mai mult, poziţia Chinei în ceea ce priveşte tentativele anterioare de a forţa ByteDance să vândă TikTok sugerează că ar opune o astfel de mişcare din nou.

Complexitatea în jurul algoritmului ridică îndoieli cu privire la fezabilitatea separării afacerii TikTok din SUA de nucleul său tehnologic, având în vedere mai ales reticenţa Chinei de a permite exportul de tehnologii sensibile.

În ciuda evaluării semnificative şi popularităţii TikTok, cu estimări care sugerează că o afacere exclusiv americană ar putea valora peste 60 de miliarde de dolari, incertitudinile legate de algoritm şi aprobarea guvernului chinez pun la îndoială probabilitatea unei vânzări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici