O enigmă care i-a frământat pe oamenii de știință timp de decenii pare să fi fost în sfârșit rezolvată. Astronomii au descoperit unde se afla materia „lipsă” a universului, și nu este vorba despre materia întunecată, ci despre materia obișnuită, aceea din care sunt făcuți oamenii, planetele și stelele.
Povestea tulburătoare a părintelui independenței hinduse, spusă într-o pictură în ulei, vandalizată de fanatici, apoi restaurată. La ce preț e evaluată
Centrele de date necesită o cantitate mare de apă pentru procesele de răcire, afirmă Agenția de Mediu, care îndeamnă oamenii să contribuie la gestionarea presiunii asupra lor.
Trump Organization, brandul global de companii deținut de familia Trump se lansează și în serviciile de telefonie mobilă. Compania a anunțat luni lansarea unui model de smartphone, dar și extinderea pe piața telecomunicațiilor cu un nou abonament de servicii.
O orhidee sălbatică a apărut într-o pădure din Parcul Natural Munții Maramureșului. Este vorba despre Papucul Doamnei, o floare foarte rară și protejată prin lege.
Mars Odyssey surprinde un vulcan de două ori mai înalt decât Everestul ridicându-se peste norii marțieni, oferind indicii despre vremea și geologia planetei.
Doi bărbați au fost condamnați pentru furtul unei toalete din aur de 18 carate. Lucrarea, evaluată la 6 milioane de dolari, a fost expusă la Blenheim Palace, locul nașterii lui Winston Churchill, relatează Reuters.
Centrul de predicție a vremii spațiale (SWPC) al Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA) a emis o avertizare de furtună geomagnetică pentru data de 14 iunie, din cauza turbulențelor atmosferice din spațiu.
„Fiecare porție de înghețată înseamnă un pas spre vindecarea unui copil”. Festivalul Înghețatei Bune, eveniment caritabil desfășurat la Timișoara, își propune să strângă donații pentru achiziționarea unui spațiu terapeutic destinat copiilor aflați în situații vulnerabile.
După mai bine de 300 de ani de la dispariție, cercetătorii au confirmat oficial identificarea celei considerate a fi cea mai bogată epavă din lume: galeonul spaniol San José, scufundat în anul 1708. Acesta a fost localizat în apele Columbiei din Marea Caraibilor, având la bord un tezaur evaluat la aproximativ 17 miliarde de euro, scrie The Times.
Balenele cu cocoașă au fost documentate pentru prima dată creând inele mari de bule în apă în timpul interacțiunilor prietenoase cu oamenii, sugerând că ar putea încerca să comunice cu noi.
O figurină Labubu de dimensiuni umane a fost vândută, marți, de o casă de licitații din Beijing pentru 1,08 milioane de yuani (150 275,51 de dolari), stabilind un nou record pentru acestă jucărie devenită virală pe rețelele de socializare.
Asteroidul 2024 YR4, considerat odată cel mai mare risc de impact înregistrat vreodată pe Pământ, este din nou în centrul atenției — de data aceasta datorită unei ușoare creșteri a șansei de a afecta Luna în 2032.
Fenomenul astronomic numit „Luna Căpșună” va străluci pe cerul nopții pe 11 iunie, oferind imagine spectaculoasă în timp ce discul complet luminat al satelitului natural al Pământului va coborî deasupra orizontului sud-estic.
Oamenii de știință au descoperit o planetă gigantică numită TOI-6894b, orbitând în jurul unei stele mult prea mici pentru a o putea forma. Descoperirea ar putea contesta și mai mult teoriile privind formarea planetelor.