Life-Inedit

 Primul membru al familiei regale norvegiene care iese public și-și declară bisexualitatea

Maud Angelica Behn își asumă public orientarea queer, bucurându-se de sprijinul mamei sale, Martha Louise

Ce-i spune Trump soției sale, Melania, seara, înainte de culcare

Cuvintele romantice din intimitatea celui mai puternic om din lume

Concert de adio al Ozzy Osbourne, în fața a 40.000 de fani

„Nu aveți idee cât de mult înseamnă pentru mine”

Astăzi e Ziua Mondială a Sărutului. Gestul iubirii, gestul prieteniei, gestul trădării

De la îmbrățișarea cosmică a „Sărutului” lui Rodin, la esențialitatea „Sărutului” lui Brâncuși, la oxitocină și comunicare dincolo de cuvinte

Prețurile laptelui ar putea exploda în viitor, iar cauza e căldura extremă

Expert: „Schimbările climatice vor avea efecte largi asupra a ceea ce mâncăm și bem, inclusiv asupra acelui pahar rece de lapte”

Incendiile de vegetație din Grecia. Pompierii intervin în Evia, unde ard păduri, iar în Creta raportează progrese

Două localități au fost evacuate. Peste 46 de camioane și cinci aeronave au fost desfășurate în Evia

O trupă fictivă K-Pop depășește în clasamente BTS și Blackpink, cele mai bune trupe K-Pop la ora actuală

KPop Demon Hunters, cel mai vizionat film de pe Netflix, la nivel global, propulsează fulgerător în topuri două trupe K-Pop de animație. Netflix vrea chiar să înscrie una dintre piesele lor în competiții. Între timp, băieții de la BTS se pregătesc de relansare, iar fetele de la Blackpink se pregătesc de un turneu mondial

Între reîncarnare și exil, Dalai Lama visează să trăiască până la 130 de ani

„Intenționez să slujesc ființele și dharma (datoria proprie, n.r.) cât de mult pot”

Un voluntar a găsit Sfântul Graal al documentelor baptiste din epoca aboliționistă în Massachusetts

Jennifer Cromack răsfoia arhiva Bisericii Baptiste Americane când a descoperit o cutie subțire printre câteva jurnale din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Deschizând-o, a găsit un sul în stare perfectă: „O rezoluție și protest împotriva sclaviei”, semnată în 1847.

Dansatori din mai multe colțuri ale lumii, premiați de Fritz la Timișoara. Festivalul Inimilor, un mix de culturi și tradiții

Dansatorii populari din peste 14 țări, participanți la Festivalul Inimilor, au fost premiați vineri de Dominic Fritz la Timișoara.

Șase tendințe gastronomice care pot cuceri piața mondială

Uleiul de măsline cu harissa, muștarul fermentat, humusul artizanal și chipsurile în seu de vită - o combinație inedită de arome și gusturi care vor ajunge și pe rafturile noastre.

Descoperire uimitoare într-un sit roman antic din Anglia: Mai mulți pantofi cu mărimi neobișnuite

Arheologii au făcut o descoperire uimitoare într-un sit roman antic din Anglia. În timpul săpăturilor, ei au găsit zeci de pantofi din piele, unii având mărimi foarte mari. Pantofii conservați parțial au o vechime de aproape 2.000 de ani.

Buget uriaș pentru Forța Spațială americană. SUA își dorește superioritatea militară în spațiu

Forța Spațială a SUA va primi o creștere semnificativă a bugetului, ajungând la aproape 40 de miliarde de dolari, printr-un pachet bugetar propus de Donald Trump, axat pe militarizarea spațiului și construirea unui sistem antirachetă orbital.

Obiectul interstelar necunoscut care trece prin sistemul solar este o cometă, confirmă NASA

NASA a confirmat că obiectul interstelar necunoscut care traversează sistemul solar este o cometă numită 3I/Atlas, ce se apropie de zona dintre orbitele Pământului și Marte, fără să reprezinte un pericol pentru planeta noastră.

Cea mai scurtă zi din istoria Pământului ar putea fi la doar câteva săptămâni distanță. Misterul accelerării rotației Pământului

Rotația Pământului se accelerează în mod neașteptat, iar oamenii de știință avertizează că cea mai scurtă zi din istorie ar putea fi la doar câteva săptămâni distanță.

Nepotul Regelui Mihai, primul membru al familiei regale române care își asumă identitatea trans și non-binară

Săptămâna Pride (LGTBIQ+) este un prilej de revendicare, de rupere a barierelor și de promovare a incluziunii, inclusiv în sfera regalității. Deși subiectul rămâne încă un tabu în multe familii regale, apar tot mai multe exemple de membri ai caselor regale care își asumă public identitatea.

NASA a descoperit o nouă planetă cu temperaturi care sugerează condiții propice vieții

Astronomii estimează că planeta are o dimensiune de 100 de ori mai mare decât a Pământului.

Dublă explozie stelară, surprinsă pentru prima dată în istorie. Cum arată imaginea care ar putea rescrie cosmologia?

Pentru prima dată, astronomii surprind o dublă explozie stelară. Descoperirea oferă indicii cheie despre supernove și cosmologia modernă.

Un nou algoritm AI poate anticipa moartea subită cardiacă cu o precizie de 89%

Un nou instrument AI, MAARS, prezice aritmiile letale cu o precizie de 89%, depășind metodele actuale și oferind perspective salvatoare în cardiologie.

Actrița Manuela Hărăbor, replică acidă la adresa Pro TV, după ce a fost eliminată brusc din distribuția serialului „Groapa”

„Păi cum e, dragi tovarăși bolșevici?” „Mie îmi cam miroase a discriminare pe motive politice”

De la episcop la monah penitent. Fostul episcop al Hușilor a fost caterisit din Biserica Ortodoxă Română

El nu mai are drepturi sacerdotale și nu mai are dreptul de a purta haine clericale. Pe lângă pedeapsa privativă de libertate, fostul episcop al Hușilor are de plătit o sumă uriașă către victime

Incendiu de proporții în Masivul Țibleș. Intervenție aeriană și terestră în zonă greu accesibilă

Un elicopter al IGAv acționează pentru stingerea incendiului din aer, în timp ce altul supraveghează zona pentru a furniza date operative

Satelitul care urma să supravegheze marii poluatori s-a pierdut în spațiu

Finanțat de Jeff Bezos, MethaneSAT trebuia să monitorizeze emisiile de metan, în special pe cele din industria petrolului și gazelor. Satelitul a fost pierdut la scurt timp după lansare

Dalai Lama respinge implicarea autorităților chineze în alegerea unui nou succesor. Cum va fi desemnat noul lider?

Dalai Lama a refuzat vehement implicarea Beijingului în alegerea unui nou posibil succesor al său. Liderul din Tibet a precizat că „nimeni nu are o asemenea autoritate pentru a interveni”.

Școlile private din Franța, anchetate pentru violență și agresiuni sexuale. Zeci de plângeri depuse de foști elevi și absolvenți scot la suprafață o realitate teribilă, trecută sub „codul tăcerii”

Mărturii teribile vin de la absolvenți, încă din anii '50. Fiica cea mare a premierului Bayrou este una dintre victime. Ea a fost lovită cu bestialitate de un preot, care, între timp, a murit. Parlamentarii francezi cer eliminarea prescripției pentru violențele împotriva minorilor

Război total cu OnlyFans: Suedia interzice cumpărarea de pornografie personalizată, iar OnlyFans limitează funcționalitatea chat-ului

Creatorii de conținut sunt revoltați: „Pentru noi este o muncă serioasă, cu normă întreagă, și suntem mulțumiți de ea”

Statistică de ultimă oră: România se află pe locul al treilea, în UE, în ceea ce privește rata mortalității prevenibile

Între 2000 și 2017 cazurile de cancer de sân - o formă tratabilă de cancer - au explodat în România, cu incidențe mai mari în zonele urbane față de cele rurale

Bebelușii sănătoși au în sânge cantități uriașe din proteina care distruge creierul în Alzheimer

Cercetătorii au descoperit că bebelușii perfect sănătoși au în sânge concentrații uriașe ale unei proteine pe care medicii o considerau de decenii vinovată pentru distrugerea creierului în boala Alzheimer.

Un bărbat infectat cu virusul West Nile, tratat cu succes la Timișoara. Prin ce a trecut acesta?

Un bărbat cu encefalită virală, cauzată de virusul West Nile a fost tratat cu succes la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Bărbatul a stat în spital 2 luni.

Avertisment MAI: „Culoarea steagului de pe plajă nu este de decor! ”

Ministerul Afacerilor Interne a transmis un mesaj ferm turiștilor și iubitorilor de mare să respecte semnalele salvamarilor, avertizând că intrarea în apă pe steag roșu este o dovadă de inconștiență și poate duce la accidente grave.

Descoperire revoluționară. Cercetătorii au descoperit o parte nemaivăzută a celulei umane

Oamenii de știință spun că au capturat imagini 3D ale unui nou organit pe care îl numesc „hemifusom”, care ar putea fi un centru de reciclare în celulele umane.

Descoperire sub Africa: Pulsații ritmice care pot schimba continentul

Oamenii de știință detectează pulsații ritmice sub Africa, semnalând mișcări ale mantalei care ar putea, într-o zi, să despice continentul.

Trump lansează noul său parfum, „Victory 45-47”

Cel de-al 45-lea și al 47-lea președinte al Statelor Unite își lansează noul parfum, „Victory 45-47”, care se vinde cu 249 de dolari, scrie The Independent. Sticla îl înfățișează pe Donald Trump însuși într-o miniatură aurită.

Cum recunoști o persoană cu acel „ceva”? Psihologii au identificat trăsăturile comune în diferite culturi

Un nou studiu global arată că „coolness”-ul are trăsături universale: calități precum aventuros, puternic, hedonist pot fi regăsite din Seul până în Santiago.

Nu aduce omul ce aduce robotul! În timp ce echipa de fotbal a Chinei a fost eliminată din calificările pentru Cupa Mondială, echipele de fotbal alcătuite din roboți umanoizi fac show după show

Patru echipe de roboți humanoizi și o avanpremieră a Jocurilor Mondiale ale Roboților Umanoizi de la Beijing, care promit mai mult decât oamenii

Încă puțin și devin realitate: ochelarii inteligenți, care blochează reclamele

Un inginer belgian a creat un sistem de Realitate Augmentată, care detectează și acoperă reclamele din jurul tău

A fost descoperită o formă rară de lepră care exista în Americi de mii de ani

Două genomuri ale Mycobacterium lepromatosis - o formă rară de agent patogen al leprei - vechi de 4000 de ani, au fost descoperite în Chile. De ce este importantă descoperirea

Cristian Popescu Piedone a deschis Comandamentul Litoral 2025. Selly, prezent la conferința ANPC

Piedone: ”Vrem să fim prieteni, vrem să fim constructivi”

Blestemul din mormântul lui Tutankhamon, transformat în tratament promițător pentru leucemie

O ciupercă letală din mormântul lui Tutankhamon ar putea trata leucemia. Cercetătorii au descoperit compuși anticancerigeni puternici.