Opt persoane au fost arestate după ce activiştii pentru climă au pătruns pe un aeroport german

Poliţia germană a arestat opt activişti pentru protecţia climei care au pătruns sâmbătă în incinta aeroportului din Munchen, ceea ce a dus la închiderea pentru scurt timp a aeroportului şi la anularea a aproximativ 60 de zboruri în timpul unui weekend aglomerat de sărbători, scrie Reuters.

207 afișări
Imaginea articolului Opt persoane au fost arestate după ce activiştii pentru climă au pătruns pe un aeroport german

Opt persoane au fost arestate după ce activiştii pentru climă au pătruns pe un aeroport german

Şase dintre activişti au ajuns pe o pistă, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, adăugând că situaţia este acum sub control, ambele piste ale aeroportului fiind deschise pentru sosiri şi decolări.

Grupul pentru climă Last Generation, care a desfăşurat proteste similare în trecut, a declarat că este responsabil de acţiune într-o serie de postări pe X în care îşi arată membrii pe ceea ce părea a fi o pistă sau o pistă de aterizare cu pancarte de protest.

Grupul a declarat ulterior că şase persoane s-au aşezat pe asfaltul aeroportului la ora locală 4:45 (02:45 GMT) pentru a bloca avioanele şi a criticat Berlinul pentru că subvenţionează companiile aeriene în detrimentul celor feroviare.

„Problema este guvernul, nu vacanţa noastră”, scria pe una dintre pancarte.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a declarat că măsurile de securitate de la aeroport vor fi revizuite.

„Astfel de acţiuni criminale pun în pericol traficul aerian şi dăunează protecţiei climei, deoarece nu fac decât să provoace dispreţ şi furie”, a scris ministrul pe X.

Ministrul german al transporturilor, Volker Wissing, a declarat că sunt necesare noi legi pentru a pedepsi astfel de acţiuni ca fiind criminale, cu până la doi ani de închisoare. Legile actuale le clasifică drept infracţiuni minore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici