Studenţii suspendaţi în urma demonstraţiilor din SUA, invitaţi să-şi continue studiile în Yemen

  • Gruparea Houthi din Yemen oferă locuri la universitate studenţilor suspendaţi în urma protestelor din campusurile universitare din SUA.
  • Militanţii care au perturbat traficul mondial prin atacurile aeriene asupra navelor comerciale din Marea Roşie susţin că oferta este serioasă.
1757 afișări
Imaginea articolului Studenţii suspendaţi în urma demonstraţiilor din SUA, invitaţi să-şi continue studiile în Yemen

Studenţii suspendaţi în urma demonstraţiilor din SUA, invitaţi să-şi continue studiile în Yemen

Gruparea Houthi din Yemen, aliată cu Iranul, susţine că vrea să-i sprijine pe studenţii care demonstrează în SUA pentru susţinerea palestinienilor din Gaza.

„Suntem serioşi când spunem că vrem să primim studenţi care au fost suspendaţi din universităţile americane pentru că îi sprijină pe palestinieni”, a declarat, pentru Reuters, un oficial de la Universitatea Sanaa, condusă de Houthi.

Universitatea Sanaa a emis o declaraţie în care laudă poziţia studenţilor din Statele Unite şi anunţă că îşi pot continua studiile în Yemen.

„Consiliul de administraţie al universităţii condamnă presiunea la care sunt supuşi profesorii şi studenţii universităţilor din SUA şi din Europa, se suprimă libertatea de exprimare”, a transmis consiliul universităţii într-o declaraţie oficială, care includea o adresă de e-mail pentru toţi studenţii care doresc să se înscrie.

Mai mulţi studenţi care au blocat campusurile universitare americane cu demonstraţii pro-palestiniene au fost suspendaţi de conducerea instituţiilor. Unele persoane violente au fost reţinute de poliţişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici