Un oficial rus afirmă că NATO se pregăteşte de un conflict cu Moscova: Acţiunile NATO împotriva Rusiei sunt exersate folosind toate instrumentele

Exerciţiile militare NATO, care au loc patru luni şi sunt desfăşurate în apropierea graniţelor Rusiei, cunoscute sub numele de Steadfast Defender, reprezintă o dovadă că alianţa se pregăteşte pentru un potenţial conflict cu Rusia, potrivit unei declaraţii emise de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

1351 afișări
Imaginea articolului Un oficial rus afirmă că NATO se pregăteşte de un conflict cu Moscova: Acţiunile NATO împotriva Rusiei sunt exersate folosind toate instrumentele

Un oficial rus afirmă că NATO se pregăteşte de un conflict cu Moscova: Acţiunile NATO împotriva Rusiei sunt exersate folosind toate instrumentele

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a respins acuzaţiile lansate de NATO în această săptămână, potrivit cărora Rusia este implicată în atacuri hibride asupra statelor sale membre. Aceasta afirmă că este vorba de „dezinformări” înşelătoare, menite să distragă atenţia oamenilor de la activităţile alianţei, notează agenţia Reuters.

„Chiar acum, cel mai mare exerciţiu al NATO de la Războiul Rece încoace, Steadfast Defender, are loc în apropierea graniţelor Rusiei. Conform scenariului lor, acţiunile coaliţiei împotriva Rusiei sunt exersate folosind toate instrumentele, inclusiv arme hibride şi convenţionale", a spus ea în declaraţie, citată de agenţia TASS.

Totodată, Zaharova a acuzat NATO că ea a fost cea care a purtat un război hibrid cu Rusia, sprijinind Ucraina cu armament, informaţii şi finanţe.

„Trebuie să recunoaştem că NATO se pregăteşte serios pentru un «potenţial conflict» cu noi”, a adăugat aceasta.

Relaţiile dintre Rusia şi Occident s-au deteriorat odată cu începerea invaziei ruseşti în Ucraina din 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici