Cinci greşeli pe care le fac oamenii cu banii lor atunci când îşi schimbă locul de muncă sau când primesc o mărire de salariu

Cu toţii suntem entuziasmaţi atunci când primim o mărire de salariu sau când ne schimbăm locul de muncă. Banii suplimentari care se adaugă la veniturile lunare ne pot împinge să facem alegeri pripite care au efecte negative pe termeng lung asupra finanţelor noastre, potrivit Ziarul Financiar.

7359 afișări
Imaginea articolului Cinci greşeli pe care le fac oamenii cu banii lor atunci când îşi schimbă locul de muncă sau când primesc o mărire de salariu

Cinci greşeli pe care le fac oamenii cu banii lor atunci când îşi schimbă locul de muncă sau când primesc o mărire de salariu

Este foarte uşor să facem greşeli aşa că este mai bine să fim informaţi şi să ne gândim de două ori înainte de a face schimbări majore, scrie Ziarul Financiar.

Iată care sunt cinci dintre cele mai comune greşeli financiare cu care se confruntă majoritatea oamenilor, potrivit Business Insider:

1.      Să faci imediat o achiziţie costisitoare

Nu te grăbi să îţi cumperi imediat lucruri costisitoare precum o maşină sau o casă. Aşteaptă să vezi cât înseamnă mărirea de salariu în comparaţie cu veniturile tale lunare precedente şi fă cercetări în legătură cu toate costurile asociate cu orice ai vrea să achiziţionezi. Abia după aceea poţi să-ţi dai seama dacă îţi permiţi sau nu lucrurile respective.

2.      Să-ţi prelungeşti creditul

Se spune că oamenii tind să-şi facă un credit la bancă atunci când nu au suficienţi bani. Cu toate acestea, comportamentul cel mai comun surprinde faptul că oamneii îşi iau un credit mai mare atunci când veniturile lor cresc. Aceştia consideră că dacă câştigă mai mulţi bani pe lună îşi vor permite să plătească o rată mai mare la bancă sau să îşi prelungească perioada creditului. Să-ţi măreşti datoriile şi mai mult nu este o soluţie bună pe termen lung.

CITEŞTE CONTINUAREA PE ZIARUL FINANCIAR

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici