Benjamin Netanyahu: Administraţia Barack Obama este o "ameninţare" pentru coloniile evreieşti

Administraţia din SUA, condusă de preşedintele Barack Obama, reprezintă o "ameninţare existenţială" pentru coloniile evreieşti din Cisiordania, a afirmat premierul Benjamin Netanyahu, citat de site-ul cotidianului Times of Israel.

1203 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Administraţia Barack Obama este o "ameninţare" pentru coloniile evreieşti

Benjamin Netanyahu: Administraţia Barack Obama este o "ameninţare" pentru coloniile evreieşti

Potrivit postului israelian Channel 2, Benjamin Netanyahu a făcut aceste declaraţii în faţa locuitorilor coloniei Amona, situată în centrul teritoriului palestinian Cisiordania.

Colonia evreiască ar urma să fie demolată în decembrie, în baza unei decizii judiciare.

"Nu este vorba doar de colonia Amona; în perioada următoare, în intervalul cuprins între alegerile din Statele Unite şi încheierea mandatului preşedintelui Barack Obama, toate coloniile sunt expuse unei ameninţări existenţiale", a afirmat Benjamin Netanyahu.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au cerut în mai multe rânduri Israelului să suspende activităţile de colonizare în Cisiordania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici