Libia este pregătită pentru încetarea focului şi vrea să discute despre aplicarea ei

Libia a anunţat joi seara că este pregătită pentru o încetare a focului împotriva insurecţiei, dar a cerut să discute mai întâi detaliile aplicării acesteia, a declarat adjunctul ministrului Afacerilor Externe, Khaled Kaaim, într-o conferinţă de presă la Tripoli.

24 afișări
Imaginea articolului Libia este pregătită pentru încetarea focului şi vrea să discute despre aplicarea ei

Libia este pregătită pentru încetarea focului şi vrea să discute despre aplicarea ei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem pregătiţi pentru această hotărâre (de încetare a focului), dar avem nevoie de un interlocutor anume pentru a discuta despre punerea ei în aplicare", a declarat Kaaim, imediat după votarea unei rezoluţii în Consiliul de Securitate al ONU care autorizează "toate măsurile necesare" pentru protejarea civililor şi impunerea încetării focului de către armata libiană.

"Am discutat, noaptea trecută, cu emisarul ONU (pentru Libia, iordanianul Abdul Ilah Khatib) şi am ridicat întrebări legitime asupra aplicării încetării focului", a adăugat el.

Kaaim a anunţat că ţara sa va "reacţiona pozitiv la rezoluţia ONU şi (va) demonstra această voinţă, garantând o protecţie civililor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici