Nicolas Sarkozy: Francois Hollande se aseamănă foarte mult cu Alexis Tsipras

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, liderul partidului Republicanii, a constatat că există asemănări puternice între comportamentul politic al preşedintelui Francois Hollande şi cel al premierului de extremă-stânga grec Alexis Tsipras, informează site-ul cotidianului L'Express.

111 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy: Francois Hollande se aseamănă foarte mult cu Alexis Tsipras

Nicolas Sarkozy: Francois Hollande se aseamănă foarte mult cu Alexis Tsipras (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

În opinia lui Sarkozy, Hollande şi Tsipras aplică acealeaşi metode: "Amândoi mint pentru a cuceri puterea cu orice preţ. Unul i-a minţit pe greci, celălalt i-a minţit pe francezi".

"Asemănarea dintre primul-ministru grec, liderul stângii radicale, şi preşedintele francez socialist nu sare în ochi, dar pentru Nicolas Sarkozy, este totuşi evidentă", notează L'Express.

După cum relevă Le Monde, Nicolas Sarkozy a folosit ultimele episoade din "foiletonul" grec pentru a se deda sportului său preferat: "distrugerea celui care l-a învins în mai 2012".

În ultimele două săptămâni, fostul şef al statului francez şi susţinătorii săi nu au încetat să il acuze pe preşedintele Hollande că l-a primit "cu mare fast la Palatul Elysée" pe primul-ministru grec.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici