Un consilier politic al lui Hollande, acuzat de conflict de interese, a demisionat

Un consilier politic apropiat preşedintelui francez François Hollande, Aquilino Morelle, şi-a anunţat demisia vineri, în urma unor acuzaţii cu privire la un conflict de interese şi unui stil de viaţă "somptuos" lansate cu o zi înainte de un site de ştiri.

67 afișări
Imaginea articolului Un consilier politic al lui Hollande, acuzat de conflict de interese, a demisionat

Aquilino Morelle (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Vreau să reafirm că nu am comis nicio greşeală. Nu am fost niciodată în situaţia unui conflict de interese", afirmă Aquilino Morelle într-un comunicat remis AFP, afirmând totodată că renunţă la funcţia pe care o deţine la Palatul Elysée, pentru "a fi pe deplin liber să răspundă atacurilor".

Fostul consilier, care era totodată şeful pentru comunicare al preşedinţiei, mai anunţă că a luat decizia "pentru a nu afecta acţiunea preşedintelui Republicii, Guvernului şi majorităţii, într-un moment deosebit de dificil în viaţa ţării".

"Fac acest lucru, în fine, pentru a-mi proteja familia", încheie el.

Potrivit unui articol publicat joi pe site-ul de ştiri Mediapart, Aquilino Morelle a încasat în 2007 suma de 12.500 de euro în calitate de consilier al unui laborator danez, Lundbeck, perioadă în care făcea parte dintr-un organism interministerial însărcinat cu controlul industriei farmaceutice.

Acest organism, Inspecţia Generală a Afacerilor Sociale (IGAS), a dat asigurări vineri că nu l-a autorizat pe Aquilino Morelle să lucreze în domeniul industriei farmaceutice.

Mediapart a evocat totodată stilul de viaţă luxos al consilierului politic al lui François Hollande, citând "30 de perechi de pantofi de lux pe comandă" sau doi şoferi pe care-i are la dispoziţia sa şi apropiaţilor săi.

Scandalul a izbucnit în contextul în care Executivul socialist, slăbit în urma unei derute a stângii în alegerile municipale, în martie, tocmai a anunţat măsuri de austeritate în vederea redresării finanţelor publice franceze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici