Oprescu: Fiecare sector cheltuieşte 22 milioane euro pe an pentru curăţenie. Vrem licitaţie internaţională

Sorin Oprescu a declarat, miercuri, la Comisia de industrii a Camerei, că fiecare sector cheltuieşte anual 22 milioane de euro pentru serviciile de salubrizare, el arătând că doreşte ca PMB să organizeze o licitaţie internaţională, serviciile viitorului operator fiind decontate ulterior de sectoare.

456 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Fiecare sector cheltuieşte 22 milioane euro pe an pentru curăţenie. Vrem licitaţie internaţională

Oprescu: Fiecare sector cheltuieşte 22 milioane euro pe an pentru curăţenie. Vrem licitaţie internaţională (Imagine: Vava Marius Ionut/Mediafax Foto)

Oprescu a venit miercuri la şedinţa Comisiei de industrii pentru a susţine amendamentele făcute de PMB la Legea salubrizării, el apreciind că o nouă "încurcătură" în subdiviziuni ale sectoarelor nu face decât să întoarcă lucrurile la situaţia de dinainte.

"Doresc să creştem performanţele, să fie o licitaţie super corectă, generală, făcută la nivelul Primăriei, şi, sigur, decontat, după aceea, serviciul de către sectoare. Legea spune că Primăria Capitalei poate să delege aceste lucruri dar după ce ţine licitaţia. (...) O să împărţim Capitala pe 3 zone - multiplu de 3 - 6 sau 9 zone încât accesibilitatea şi transparenţa să fie asigurate", a spus Oprescu.

El a arătat că în acest moment bucureştenii plătesc foarte mulţi bani pe serviciile de curăţenie, fiecare sector plătind 22 de milioane de Euro anual.

"O mulţime de bani se duc pe curăţenie, iar cetăţenii nu sunt foarte mulţumiţi - 22 de milioane de euro pe an de fiecare sector. Nu spun că sunt mulţi sau puţini, eu spun că mai pot coborî în funcţie de dotările specifice pe care dorim să le aibă operatorii de curăţenie", a spus Oprescu.

El le-a spus deputaţilor că în domeniul operatorilor de curăţenie care au contracte cu primăriile de sector guvernează principiul general al "sfintei pile" şi al "sfintei înţelegeri".

"Nu toţi operatorii de curăţenie sunt la acelaşi nivel. Scuipăturile le iau eu în condiţiile astea. Nu m-ar fi deranjat dacă aş fi fost sigur că ţin un nivel înalt de curăţenie în Bucureşti. Gunoiul e o mare afacere:, a spus Oprescu.

El a arătat că suprafeţele de curăţat pe care le au operatorii de salubrizare ale Bucureştiului depăşesc graniţele României, "dacă te duci către Giurgiu, cea mai apropiată frontieră de Bucureşti".

"Acum e dihonie generală între operatorii de curăţenie. Fiecare are un prieten, fiecare încearcă să influenţeze fără să cunoască. Să las la sectoare. Ce să las la sectoare?", a mai spus Oprescu.

Legea salubrizării se află în acest moment în dezbaterea Comisiei de industrii, care este comisie raportoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici