Sondaj: 6,5 milioane de gospodării din Marea Britanie vor avea maşină electrică până în 2030

  • În UK, după 2030 nu se vor mai vinde vehicule noi pe benzină şi diesel.
  • Există mai mult de jumătate de milion de auto cu emisii foarte scăzute pe drumurile din Marea Britanie.
  • Britanicii se tem că nu vor avea la îndemână încărcătoare şi tremură pentru durata redusă de viaţă a bateriei.
73 afișări
Imaginea articolului Sondaj: 6,5 milioane de gospodării din Marea Britanie vor avea maşină electrică până în 2030

Sondaj: 6,5 milioane de gospodării din Marea Britanie vor avea o maşină electrică până în 2030

Datele unui studiu indică schimbarea preferinţelor consumatorilor pe măsură ce se apropie interdicţia de vânzare a vehiculelor noi pe benzină şi diesel după anul 2030.

Una din patru familii din Regatul Unit intenţionează să cumpere o maşină electrică în următorii cinci ani, deoarece se apropie interdicţia vânzării de vehicule noi pe benzină şi diesel în 2030, potrivit cercetărilor.

Comitetul pentru schimbări climatice, un organism public independent care sfătuieşte guvernul britanic, prezice că aproximativ 18 milioane de baterii şi vehicule electrice hibride plug-in vor fi pe drum până în 2030, când se introduce interdicţia vânzării de vehicule noi cu combustie internă.

Deja, există mai mult de jumătate de milion de vehicule cu emisii foarte scăzute pe drumurile din Marea Britanie, a declarat recent Departamentul pentru Transporturi. Potrivit Societăţii producătorilor şi comercianţilor de autovehicule, aproape unul din şapte (13,6%) dintre maşinile noi vândute în ultimele patru luni erau electrice cu baterie pură sau hibrizi conectabili.

Maşinile electrice şi hibride au reprezentat mai mult de una din 10 vânzări anul trecut, faţă de una din 30 în anul anterior.

Cercetarea arată, de asemenea, că mai mult de o treime (38%) din gospodării au declarat că este puţin probabil să cumpere un vehicul electric în următorii cinci ani, 59% dintre aceştia spunând că preţul este prea mare, 38% exprimându-şi îngrijorarea cu privire la o scurtă durata de viaţă a bateriei şi autonomia redusă, iar 36% sunt îngrijoraţi de faptul că nu au unde să-şi încarce vehiculul electric aproape de casă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici