Un scuter german din anii `50 s-a prezentat la sediul RAR din Calea Griviţei

Autovehiculul are vopseaua originală şi este în stare de funcţionare.

3893 afișări
Imaginea articolului Un scuter german din anii `50 s-a prezentat la sediul RAR din Calea Griviţei

Un scuter german din anii `50 s-a prezentat la sediul RAR din Calea Griviţei

Reprezentanţii Registrului Auto Român susţin că scuterul este o legendă a autovehiculeor pe trei roţi.

„La sediul R.A.R. din Calea Grivitei am avut plăcuta surpriză să întâlnim o legendă „micro” a autovehiculeor pe trei roţi, un Messerschmitt KR175. Este prima variantă Kabinenroller (în traducere adaptată - scuter cu cabină - n.r.) a celebrului constructor german de avioane din al Doilea Război Mondial, care şi-a făcut debutul în 1953, urmând ca în 1956 să fie înlocuit cu varianta KR200”, au explicat reprezentanţii RAR pe pagina de Facebook.

Autovehicului inedit poate atinge viteza de 80 km/h.

„Denumirea scuterului vine de la motorul său unicilindru de 175 cmc, în doi timpi, care dezvoltă 11 CP şi un cuplu motor maxim de 12,75 Nm. Are două roţi directoare în faţă şi una singură în spate care face şi tracţiunea, iar după spusele constructorului poate să atingă viteza maximă de 80 km/h. Un detaliu important pentru modelul de faţă este că vopseaua este cea autentică”, au precizat reprezentanţii RAR.

Sursa foto: FB RAR

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici