Academician: Am trecut prin multe epidemii care au speriat omenirea. Am scăpat cu vaccin

  • Academicianului dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici face un apel către populaţie să se vaccineze pentru că aceasta este singura cale de stârpire a virusului.
  • „Am trecut prin multe grozăvii”, spune cel care practică medicina de peste 75 de ani, şi de toate s-a scăpat cu vaccin.
3976 afișări
Imaginea articolului Academician: Am trecut prin multe epidemii care au speriat omenirea. Am scăpat cu vaccin

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Vaccinul este un stimulator al fabricii de medicamente pe care noi o avem în organism - sistemul imunitar”, spune academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Academicianul transmite că ştie că toţi trăim vremuri grele, suntem apăsaţi de această pandemie, care este înfricoşătoare prin efectele pe care le are.

„Sigur că lumea este speriată. Eu am mai întâlnit astfel de… nu chiar pandemii planetare atât de dezvoltate, fiindcă relaţiile şi circulaţia oamenilor nu era atât de bogată ca acum, dar am apucat în copilăria mea, şi în tinereţea mea, şi în lunga mea carieră, care este de peste 75 de ani de medicină practicată. Am avut epidemii de gripă, am avut epidemii grave de poliomielită, care nu ştiţi ce grozăvii erau, epidemii de scarlatină. Era tuberculoza care omora mii şi mii de oameni. Era sifilisul care pe vremea aceea era ucigător. Malaria şi altele… toate aceste epidemii au speriat populaţiile şi până la urmă s-au sfârşit cu bine şi s-au încheiat. Această pandemie ar fi fost de mult terminată dacă oamenii ar fi fost înţelegători şi ne-ar fi ascultat pe noi, cei care ştim secretele între ghilimele, ale viruşilor şi ce trebuie făcut ca să scăpăm de ele”, spune academicianul.

Constantin Bălăceanu-Stolnici precizează că împotriva virusului nu există un medicament care să îl distrugă, nu există antibiotic eficient. El poate fi atacat doar cu anticorpi, pe care organismul nostru îi creează prin vaccinare.

„Pentru a crea anticorpi, stimulăm. Şi vaccinul nu este altceva decât o proteină cu anumită formă sau un ARN cu anumită construcţie, care stimulează şi îl învaţă (pe organism – n.r.) care este virusul pe care trebuie să îl atace. Nu e altceva. Vaccinul a fost înţeles greşit ca medicament. Nu e medicament, e un stimulator al unei fabrici de medicamente pe care le avem în corpul nostru - sistemul imun şi care face ca această imensă îngrămădire de anticorpi pe care o lansează în sânge să poată să combată, să distrugă şi să anihileze. Alt instrument nu avem”, a mai spus medicul academician.

Academicianul Bălăceanu-Stolnici explică faptul că există un tip de „conspiraţie” care a zguduit încrederea populaţiei în folosirea vaccinului şi în special a acestui vaccin, deşi vaccinurile au salvat generaţii.

„Nu am văzut oameni care să protesteze că ne făceam serul antitetanic, că ni se făceau seruri antirabice sau care, când plecau în străinătate, în ţări tropicale, făceau vaccin pentru febra galbenă şi alte boli. Vedem că aici a izbucnit această stranie amplificare, poveşti, născociri care nu au nicio bază ştiinţifică”, spun el.

Academicianul chiar se gândeşte să ceară elaborarea unei teze de doctorat de antropologie, care să explice de ce oameni inteligenţi, cultivaţi, cu experienţă de viaţă „s-au lăsat păcăliţi ca cei mai naivi copii în capcana întinsă de teoreia cosnpiraţiei”.

„Este stupefiant să vezi ce oameni bine, despre care credeam că poţi să ai încredere, s-au pierdut în mrejele pe care această nenorocită propagandă le-a răspândit. Din cauza acestui fapt, că o mulţime de oameni nu se vaccinează, nu se poate opri această pandemie. Sunt responsabili de răspândirea acestei pandemii. (…) Nu e inteligent, nu e înţelept. Am văzut şi m-a durut sufletul să văd că medici, colegi de-ai mei, oameni care au făcut medicină şi care au ştiut foarte bine ce este un vaccin au răspândit neîncrederea în vaccinare. Am văzut studenţi la medicină. Mi-a crăpat obrazul de ruşine: studenţi în medicină refuzând să se vaccineze, făcând propagandă antivaccinare şi chiar stând la coadă ore întregi să îşi facă testări, numai să nu se vaccineze”, mai spune academicianul.

El spune că alte măsuri în afară de izolare, purtarea măştii, „care este combătută numai de cei care nu au suficienţi neuroni ca să înţeleagă importanţa ei” şi vaccinarea nu există.

Academicianul spune că trebuie să ne uităm la ţări unde populaţia s-a vaccinat în număr mare şi să vedem că acolo lucrurile s-au liniştit.

„Mesajul meu de om de aproape 100 de ani, cu peste 75 de ani de experienţă în medicină, om care face parte in structurile superioare ale medicinei româneşti, mesajul meu este să nu vă lăsaţi induşi de toate curentele acestea făcute de oamenii aceştia care nu au competenţă, nu au pregătirea profesională respectivă. Văd numai aspectele superficiale, se iau după zvonuri. Nimic nu e mai periculos în situaţiile acestea care pun în pericol viaţa oamenilor, sănătatea naţiunii, decât să te iei după zvonuri. Combateţi pe cei care vin cu zvonuri. Combateţi pe cei care vin cu tot felul de elucubraţii conspirative şi ascultaţi-ne pe noi, care suntem oameni de meserie, nu avem ce câştiga din asta, decât plăcerea de a vedea că această pandemie se scurtează. Nu putem combate pandemia dacă oamenii nu sunt disciplinaţi civic, nu putem opri pandemia dacă nu se vaccinează, dacă purtarea măştii e considerată o bagatelă. Fiţi conştienţi părinţi pentru copii, copii pentru părinţi, aveţi grijă, pentru că virusul acesta nu e o jucărie, e o realitate tristă, biologică, care apare periodic, prin care noi am mai trecut. Sfatul meu este să ascultaţi de oameni de meserie, nu de oamenii care prin o înclinaţie către demagogie fac tămbălău, circ pe stradă, gălăgie, care vă spală creierul, vă manipulează”, a mai spus academicianul dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici