Aplicaţia care poate depista focarele de infecţie cu noul coronavirus. Anunţul făcut de compania Apple

Site-ul oficial Apple a anunţat că a introdus pe piaţă o aplicaţie, care arată în ce măsură se aplică izolarea socială, instrument ce poate fi folosit, de asemenea, şi de oficialii din sistemele medicale pentru localizarea apariţiilor noilor focare de COVID-19.

830 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia care poate depista focarele de infecţie cu noul coronavirus. Anunţul făcut de compania Apple

Aplicaţia care poate depista focarele de infecţie cu noul coronavirus. Anunţul făcut de compania Apple

 

Apple a lansat astăzi un instrument privind datele de mobilitate de la Apple Maps pentru a sprijini activitatea de impact care se desfăşoară la nivel global pentru a atenua răspândirea COVID-19. Aceste date pot oferi informaţii utile guvernelor locale şi autorităţilor de sănătate şi pot fi, de asemenea, folosite ca bază pentru noile politici publice, arătând schimbarea volumului de persoane care conduc, merg pe jos sau fac transport public în comunităţile lor, au anunţat developerii pe site-ul oficial.
 
COVID-19 Mobility Tool este noua invenţie Apple, un instrument care foloseşte datele colecatate de aplicaţia Apple Maps, care are capacitatea de a putea observa volumul deplasărilor dintr-o anumită regiune, făcute pe jos, cu transportu în comun sau maşina personală, pe baza cererilor de ghidare făcute de utilizatori în Apple Maps. Utilizatorii pot să rămână linştiţi, deoarece datele sunt preluate în mod anonim şi că nici o dată nu poate fi legată sau poate afecta Apple ID pentru identificarea precisă a utilizatorilor.
 
Recent, companiile Apple şi Google au decis să colaboreze pentru crearea unor aplicaţii destinate smartphone-urilor în scopul localizării persoanelor infectate cu noul coronavirus şi a contactelor acestora, prin respectarea normelor de protecţie a sferei private.
 
Aplicaţia dezvoltată de Apple şi Google are potenţialul de a monitoriza mai mult de o treime din populaţia lumii şi riscă să genereze controverse privind protecţia sferei private, notează Bloomberg.
 
"Dat fiind că transmiterea COVID-19 se poate face prin apropierea dintre persoanele afectate, oficialii din domeniul sănătăţii publice au stabilit că depistarea contactelor constituie un instrument valoros pentru încetinirea răspândirii bolii. Autorităţi pentru sănătate publică, universităţi, ONG-uri din întreaga lume depun eforturi importante pentru dezvoltarea tehnologiilor opţionale de localizare a contactelor.Pentru a avansa această cauză, Apple şi Google vor lansa o soluţie completă care include sistemul Interfaţa programelor de aplicaţie (Application programming interfaces - API) şi tehnologii de operare pentru a asista la depistarea contactelor. Dată fiind nevoia urgentă, planul este să fie implementată această soluţie în două etape, fiind menţinute sistemele puternice de protecţie a sferei private a utilizatorilor", anunţă cele două companii americane din domeniul tehnologiei informaţionale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici