Au tras iar obloanele. Din cauza creşterii cazurilor de coronavirus, autorităţile au decis să impună noi restricţii în Craiova

  • Restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de jocuri de noroc şi sălile de spectacol din Craiova se închid
  • Terasele în ae liber pot funcţiona între orele 06 – 24
  • În Craiova, rata de incidenţă COVID este de 1,77 la 1000 locuitori
6463 afișări
Imaginea articolului Au tras iar obloanele. Din cauza creşterii cazurilor de coronavirus, autorităţile au decis să impună noi restricţii în Craiova

Sursa foto: Mediafaxfoto

De azi, mai poţi lua masa la un restaurant în Craiova doar dacă eşti cazat într-un hotel care are şi spaţiu pentru servirea mesei. În rest, toate celelalte restaurante, cafenele sau baruri au fost obligate să tragă iar obloanele. Din cauza cazurilor mari de Covid-19, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca până pe 26 octombrie să impună restricţii în oraş şi în alte şapte localităţi din judeţul Dolj.

Un proprietar de restaurant întoarce plăcuţa de pe uşă şi spune că a închis.

“ În acest moment am închis, conform hotărârii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean. Chiar dacă nu avem nicio variantă şi nu am fost consultaţi, asta s-a hotărât şi asta vom face.”

Marius Bănică, proprietarul a două restaurante din centrul Craiovei, a pus lacătul pe uşa localurilor încă de seara trecută. Deja are pierderi de 70%, anul acesta. Acum, cu noile restricţii, se teme că afacerea sa va fi pusă pe butuci definitiv, chiar dacă poate ţine deschise terasele.

Marius Bănică – proprietar restaurante Craiova: “ Dacă temperaturile vor fi aşa scăzute cum se anunţă, ne vom ruga să închidem singuri pentru că nu avem cum să venim cu bani de acasă pentru că nu avem aceşti bani.”

Tot în Centrul Vechi al Craiovei, Oana Radu, proprietara unei terase, a investit peste două mii de euro în aparate de încălzit. Seara trecută a aflat că poate primi clienţi doar între orele 6 şi 24.

Oana Radu – proprietarul unei terase: “ Sincer, nu văd prea bine următoarea perioadă, prea fericită. Sperăm să ne lase să putem rezista să trecem de iarnă cu bine.”

Alex şi Cosmin, doi dintre clienţii localurilor din Centrul Vechi, s-au bucurat de ultima seară când au putut comanda şi după miezul nopţii.

Cosmin – client: “Eu nu mă simt afectat de acest virus. Îl iau în calcul, însă consider că atâta timp cât păstrez distanţa legală, port mască, miu se îngrădeşte dreptul la libera circulaţie.”

Alex – client: ”Da, aş mai profita de această seară. Şi, probabil, o să profit şi în continuare, de restul zilelor pentru că lumea nu umblă doar noaptea pe Centrul Vechi. Mai ales că, să fim sinceri, noaptea umblă cam aceeaşi oameni pe Centrul Vechi. În timpul zilei, tot timpul, umblă cam toată lumea.”

În Craiova sunt aproximativ 1000 de societăţi comerciale în domeniul industriei ospitalităţii.

În luna august, 377 de persoane au intrat în rândul şomerilor din Dolj.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici