Care este legătură între rechini şi vaccinul împotriva coronavirusului

  • Fabricarea pe scară largă a unui vaccin împotriva coronavirusului, sperată de întreaga planetă, ar putea avea un impact catastrofal asupra mediului.
  • Mii de rechini ar putea fi ucişi deoarece au un ulei în ficat care este folosit ca adjuvant.
3278 afișări
Imaginea articolului Care este legătură între rechini şi vaccinul împotriva coronavirusului

Care este legătură între vaccinul împotriva coronavirusului şi rechini

Potrivit ONG-ului american de apărare a rechinilor Shark Allies, ar trebui ucisi 3.000 de rechini pentru a recolta o tonă de squalen, un ulei prezent în ficatul animalului si utilizat în vaccinuri ca adjuvant, adică o substanţă care, administrata cu un antigen, întăreşte sistemul imunitar, reducând efectele negative ale vaccinului administrat.

 

ONG-ul a calculat că, pentru a imuniza întreaga populaţie mondială, ar fi necesară uciderea a cel puţin 250.000 de rechini sau chiar 500.000 dacă, după cum este probabil, administrarea unei a doua doze ar fi necesară, astfel încât vaccinul sa fie eficient.

O perspectivă care ar constitui „un dezastru pentru rechini, dar şi pentru oameni”, estimează Shark Allies, indicand faptul că în prezent 3 milioane de rechini sunt ucişi în fiecare an pentru squalenul lor. Uleiul este de fapt folosit nu numai pentru vaccinuri, ci şi pentru produse cosmetice şi ulei de maşini.

Astfel, ONG-ul a lansat o petiţie online, astfel încât squalenul să nu fie utilizat la fabricarea vaccinului împotriva coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici