Cercetători: Dacă 90% din populaţie ar purta mască, coronavirusul ar putea să dispară după 50 de zile

  • Un studiu internaţional arată că masca ar fi mai eficientă decât izolarea în lupta cu virusul Sars-CoV-2
  • După mai multe contradicţii cercetătorii par să se fi pus de acord: măştile sunt esenţiale
  • Dacă 90% din populaţie ar purta mască, virusul ar avea şanse mari să dispară după 50 de zile
2254 afișări
Imaginea articolului Cercetători: Dacă 90% din populaţie ar purta mască, coronavirusul ar putea să dispară după 50 de zile

Sursă foto: Profimedia

Un studiu realizat de cercetători din Marea Britanie, Franţa, Hong Kong şi Finlanda demonstrează importanţa purtării unei măşti, relatează BFMTV.

Masca este într-adevăr soluţia pentru a învinge coronavirusul? După mai multe răspunsuri contradictorii la aceasta întrebare, s-ar părea că masca este cu adevărat utilă pentru a învinge coronavirusul. Un studiu internaţional ne spune chiar că ar fi mai eficient decât izolarea.

După mai multe contradicţii cercetătorii par să se fi pus de acord: măştile sunt esenţiale. Ele ar fi chiar mai eficiente decât izolarea. Cercetătorii din Franţa, Anglia, Finlanda şi Hong-Kong ajung la această concluzie, după ce au studiat îndeaproape izolarea, regulile distanţării sociale şi purtarea măştii, pornind de la principiul că 1% din populaţie e infectată cu virus.

Cum se foloseşte corect o mască. Sfaturile unui medic specializat în boli infecţioase

Conform estimărilor lor, dacă 80% din populaţie poartă masca, 60.000 de oameni muri după 500 de zile, în timp ce 180.000 ar muri daca se aplică doar izolarea. Pe de altă parte, dacă doar 50% poartă masca bilanţul ar fi mult mai mare, iar răspândirea virusului ar deveni incontrolabilă.

Şi mai surprinzător, dacă 90% din populaţie ar purta mască, virusul ar avea şanse mari să dispară după 50 de zile. Cu condiţia să nu se aştepte prea mult pentru a adopta purtarea măştii.

În schimb, potrivit cercetătorilor, dacă masca nu este purtată şi se aplică doar regulile distanţării sociale, atunci s-ar putea ajunge la un milion de morţi în Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici