Comisar european solicită solicită creşterea producţiei de vaccinuri în Europa: ”Am câştigat războiul ştiinţific, acum intrăm în faza industrială”

  • Comisarul european pentru piaţa internă vrea să determine grupurile farmaceutice să accelereze producţia de vaccinuri.
  • Thierry Breton: „Trebuie să ne punem în mişcare pentru a putea produce.”
  • Autorităţile europene au fost criticate în legătură cu întârzierile din programele de vaccinare.
117 afișări
Imaginea articolului Comisar european solicită solicită creşterea producţiei de vaccinuri în Europa: ”Am câştigat războiul ştiinţific, acum intrăm în faza industrială”
Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internăvrea să determine grupurile farmaceutice să accelereze producţia de vaccinuri. „Am câştigat războiul ştiinţific, acum intrăm în faza industrială. Este o altă luptă. Fabricile trebuie să intensifice procesul de producţie", a declarat acesta luni, notează Le Figaro.
 
Thierry Breton a fost însărcinat să conducă un nou grup de lucru pentru producerea vaccinurilor COVID-19, după câteva săptămâni de critici care au vizat autorităţile europene în legătură cu întârzierile din programele de vaccinare. 
 
„Acum trebuie să ne punem în mişcare pentru a putea produce. Niciodată în istoria lumii nu s-a putut asigura că producţia a aproximativ o sută de mii de vaccinuri va ceşte la câteva miliarde într-un an. Aceasta este miza,” a spus el.
 
Thierry Breton crede că „în termen de 18-24 luni, vom fi complet autonomi în ceea ce priveşte cercetarea şi producerea vaccinurilor. De asemenea, trebuie să privim spre viitor. Dacă se întâmplă o situaţie de această natură, trebuie să fim autonomi şi vom ajunge acolo.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici