CORONAVIRUS. FOCAR de COVID-19 în Tulsa, în urma conferinţei lui Donald Trump. Sute de oameni infectaţi

  • SUA înregistrează cazuri record în fiecare zi.
  • Aflat în campanie electrorală, Donald Trump a chemat mii de susţinători într-o sală din Tulsa, iar acum oraşul a devenit focar.
  • Sunt peste 500 de cazuri în ultimele două zile, iar autorităţile locale fac legătura cu evenimentele recente din oraş.
2162 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS. FOCAR de COVID-19 în Tulsa, în urma conferinţei lui Donald Trump. Sute de oameni infectaţi

CORONAVIRUS. FOCAR de COVID-19 în Tulsa, în urma conferinţei lui Donald Trump. Sute de oameni infectaţi

Mitingul organizat de Donald Trump în Tulsa a provocat cel mai probabil focarul de infecţii cu care se confruntă oraşul în aceste zile, susţine Bruce Dart, şeful departamentului de sănătate din regiune.

SUA au raportat un nou record de infectări miercuri, peste 59,400 de cazuri. În Tulsa au fost 500 de persoane infectate în ultimele două zile, iar ele sunt atribuite mitingului la care purtarea măştii nu a fost obligatorie. Apoi au urmat protestele produse de moartea lui George Floyd, o altă cauză pentru creşterea numărului de cazuri din oraşul american cu populaţie de aproape 1 milion de locuitori.

"E doar începutul, vor fi tot mai multe cazuri. Trebuie doar să ne gândim la evenimentele recente din oraş", a spus Dart într-o conferinţă.

În Tulsa au fost în total 4500 de cazuri de COVID-19 şi 72 de decese. SUA au depăşit un nou prag dramatic: peste 3 milioane de persoane infectate, de departe cel mai mare număr din toată lumea. În Florida au fost ieri 10.000 de cazuri noi, în Texas 9000, iar în California 7800 de cazuri COVID-19.

În ciuda pandemiei, Trump a cerut redeschiderea şcolilor şi a ameninţat cu retragerea fondurilor federale dacă elevii nu vor fi readuşi în sălile de clase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici