COVID-19 România. Piedici în calea vaccinării la medicul de familie

  • Puţin peste 30 de medici din Capitală au venit să-şi ridice materialele sanitare
  • Peste 200 de medici din Bucureşti şi-au manifestat dorinţa de a vaccina la cabinet
  • Medicii de familie au primit seringi, ace, EpiPen dar şi materiale de protecţie
  • Medicii şi-au făcut liste proprii cu cei care îşi doresc să se vaccineze la cabinet
483 afișări
Imaginea articolului COVID-19 România. Piedici în calea vaccinării la medicul de familie

Piedici în calea vaccinării la medicul de familie

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie bate pasul pe loc. În timp ce dozele de vaccin nu au ajuns nici în jumătate dintre cabinetele din ţară, produsele sanitare rămân în depozitele DSP.
 
Încercarea de a distribui materialele către medici nu a avut succes în Capitală. Reprezentanţii DSP au ajuns cu 30 de minute mai târziu la depozit, dar nici medicii nu au stat la coadă.
 
Deşi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti aştepta astăzi peste 200 de medici de familie pentru a-şi ridica materialele sanitare necesare pentru vaccinare, la depozit nu au ajuns mai mult de 30 de medici de familie. Reprezentanţii DSP spun că o parte dintre ei au şi anunţat că nu vor veni să le ridice.
 
Medicii spun că o parte dintre materiale nu pot fi găsite în altă parte. Chiar şi aşa, ei cred că metoda de distribuţie aleasă nu a fost cea mai inspirată.
 
„Mail-ul a fost trimis de pe o zi pe alta, ca astăzi în intervalul orar dat, să ne prezentăm. Sunt foarte mulţi medici la program, sunt poate medici care nu şi-au deschis mail-urile şi nu este variantă”, susţine Camelia Gălămaj, medic de familie.
 
Puţinii medici care au ajuns să-şi ia materialele pentru imunizare au avut dificultăţi şi cu locaţia. Alţii, însă, nu s-au grăbit să vină şi pentru că n-ar avea suficienţi doritori.
 
„(Locaţia n.r.) trebuia precizată mult mai exact, Romexpo fiind un punct general. Trebuiau mai multe indicaţii referitor la pavilione sau un aspect de genul acesta. Depinde foarte mult şi câţi pacienţi vor să se vaccineze”, spune Grosu Roxana, medic de familie.
 
Medicii de familie se gândesc şi cum să-şi grupeze pacienţii pentru a nu risipi din dozele de vaccin. Contrar deciziilor din alte state, cei care şi-au manifestat dorinţa de a fi vaccinaţi la cabinet nu sunt reticenţi la serul Johnson&Johnson. Administrarea serului într-o singură doză este unul din motivele pentru care aleg această variantă.
 
„Deja am făcut o tură de 5 pacienţi doritori care vin vineri dimineaţă. Chiar unii preferau (serul J&J n.r.), dar s-au grăbit să se vaccineze. Dorinţa de vaccinare este mare. Nu au mai avut răbdare să aştepte şi au regretat pentru că au făcut vaccinul vineri şi noi l-am primit marţi”, povesteşte Avram Constantin, medic de familie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici