COVID-19 sau o simplă răceală? Medicul Cristian Oancea îţi spune când e cazul să te îngrijorezi

  • În România sunt peste 200.000 de cazuri de coronavirus
  • Febra, durerile musculare şi pierderea gustului şi mirosului sunt prinicipalele simptome
  • Melinda a avut pulsul mărit şi dureri de sinus
21362 afișări
Imaginea articolului COVID-19 sau o simplă răceală? Medicul Cristian Oancea îţi spune când e cazul să te îngrijorezi

FOTO: Profimedia

De aproape un an auzi care sunt simptomele coronavirusului şi parcă tot nu ştii sigur cum să diferenţiezi infecţia cu COVID-19 de o răceală banală. Mai ales că febra, starea generală proastă şi tusea apar în ambele cazuri. Şi pentru că se apropie sezonul virozelor respiratorii, hai să îţi arăt părerea specialiştilor.

Medicul Cristian Oancea spune că nu doar lipsa gustului şi a mirosului trebuie să te pună pe gânduri. Şi coronavirusul, şi gripa şi răcelile banale debutează asemănător.

„Acele persoane care încep să aibă simptomatologii, în primul rând trebuie să îşi facă o minimă anchetă epidemiologică, să vadă cu cine a fost contact şi când a fost contact. Dacă acele persoane au semne pozitive de SARS-CoV-2. Dacă nu, poate să o preia ca o viroză normală, dar dacă simptomele nu dispar în 2-3-4 zile, ca la virozele de sezon, atunci trebuie testat şi pentru SARS-CoV-2”, explică Cristian Oancea, manager al Spitalului Victor Babeş din Timişoara.

Ţi-o spune şi Melinda Tomşa, care s-a infectat cu SARS-COV-2, în mijlocul verii. Nu ştie de unde a luat boala, dar acum ştie clar cum e să fii răcit şi cum e să ai coronavirus.

„Poţi să zici că unele simptome sunt şi la răceală, dar spre exemplu aveam nasul înfundat, dar n-aveam secreţii absolut deloc, ceea ce la răceală nu se întâmplă. Mă dureau sinusurile, pur şi simplu, iar pe zona asta simţeam că şi cum aş avea un mic balon care stă umflat non-stop şi mă durea. În stare de repaus aveam pulsul 90, în condiţiile în care, când merg la sport, am 125. Soţul meu, care şi el a avut, avea 114 şi nu făcea nimic”, povesteşte ea.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici