Cum s-a vindecat medicul Alida Moise, şefa ATI a Spitalului Gerota: ce tratament a avut un rol cheie în refacere

  • Dr. Adrian Marinescu îţi spune ce tratament a avut un rol cheie în vindecarea Dr. Alida Moise, şefa ATI de la Spitalul Gerota din Capitală
  • Dr. Marinescu: Tocilizumabul este o metodă prin care intervenim în mecanismul inflamator al organismului
  • Dr. Marinescu: Toţi pacienţii noştri care sunt în stare critică beneficiază de cele mai noi variante de tratament
9243 afișări
Imaginea articolului Cum s-a vindecat medicul Alida Moise, şefa ATI a Spitalului Gerota: ce tratament a avut un rol cheie în refacere

Cum s-a vindecat medicul Alida Moise, şefa ATI a Spitalului Gerota: ce tratament a avut un rol cheie în refacere

În martie aflam că şefa ATI de la Spitalul Gerota este infectată cu SARS Cov 2. Ar fi luat virusul chiar de la managerul spitalului care a intrat în contact cu un fost poliţist. Acesta le-a ascuns medicilor că a fost plecat din ţară. Dr. Alida Moise  a ajuns în stare critică la Institutul Matei Balş. Medicul Adrian Marinescu te anunţă că un rol cheie în vindecarea Dr. Moise l-a avut tocilizumabul. 

”Este un medicament folosit de ceva vreme în cazul bolilor reumatismale, la poliartrita reumatoidă  la formele severe, practic această terapie este folosită şi la Matei Balş, terapia cu anticorpi monoclonali, şi este folosită cu o eficienţă dovedită”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar boli  infecţioase Institutul Matei Balş.

Tratamentul este foarte util mai ales pacienţilor aflaţi în stare gravă. 

”Este o metodă prin care ajutăm de fapt organismul, care este cu o imunitate mai  mult decât deficitară tocmai în lupta cu virusul, şi, practic în mod indirect se pleacă de la următoarea idee, că întotdeauna când vorbim de o infecţie severă şi în caz de Covid 19 vorbim de un mecanism important inflamator. Dacă venim cu aceşti anticorpi monoclonali putem să intervenim exact la nivelul acestui mecanism. Toţi pacienţii noştri care sunt cu stare critică beneficiază de cele mai noi variante”, a mai declarat medicul Adrian Marinescu.

Dr. Alida Moise se simte acum foarte bine. Ea a fost externată de la Institutul Matei Balş în urmă cu aproximativ o săptămână. 

Trebuie să ştii că două tipuri de medicamente sunt folosite în lume împotriva Covid 19. Antivirale pentru combaterea directă a virusului şi medicamente care acţionează asupra sistemului imunitar pentru a controla răspunsul inflamator al organismului, când starea pacienţilor se deteriorează brusc.

Un studiu făcut în Franţa pe 129 de pacienţi din 13 spitale arată că aceştia au nevoie mai puţin să fie puşi pe ventilaţie după ce iau tocilizumab, iar efectele secundare sunt rare. Nu acelaşi lucru se întâmplă cu sarilumab, alt anticorp monoclonal care nu ar da rezultate la fel de bune. La ora actuală pe acest tratament are loc un studiu pe 400 de pacienţi din 8 ţări iar primele rezultate sunt aşteptate în câteva săptămâni. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici