Directorul general al Pfizer: Este probabil să apară o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat marţi pentru Fox News că este „probabil” să apară în cele din urmă o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin.

7745 afișări
Imaginea articolului Directorul general al Pfizer: Este probabil să apară o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin

Directorul general al Pfizer: Este probabil să apară o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin

„De fiecare dată când apare o variantă în lume, oamenii de ştiinţă o cercetează pentru a vedea dacă această variantă poate evita protecţia oferită de vaccinul nostru. Nu am identificat încă una, dar credem că este probabil să apară"

Bourla a adăugat că Pfizer ar putea produce noi versiuni ale vaccinului său pentru a combate o astfel de variantă în termen de trei luni de la descoperirea sa.

"Am construit un proces care, în termen de 95 de zile din ziua în care identificăm o variantă ca fiind o variantă de îngrijorare, vom putea avea un vaccin împotriva acesteia", a spus Bourla.

Experţii avertizează că rate mai mari de circulaţie şi transmitere a virusului creează „mai multe oportunităţi pentru apariţia de noi mutaţii”. Şansa ca o astfel de variantă să apară scade odată cu creşterea ratei de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici