Gheorghiţă: „Se vaccinează în 372 de cabinete de medicină de familie”

Peste 700 de medici de familie au primit doze de vaccin împotriva COVID-19 şi se vaccinează în 372 de cabinete la acest moment, în 38 de judeţe plus Bucureşti, anunţă preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă. Vaccinarea întârzie în trei judeţe.

223 afișări
Imaginea articolului Gheorghiţă: „Se vaccinează în 372 de cabinete de medicină de familie”

Gheorghiţă: „Se vaccinează în 372 de cabinete de medicină de familie”

„Astăzi, 11 mai, aproximativ 738 de medici de familie au recepţionat doze de vaccin împotriva COVID-19 şi se vaccinează în 372 de cabinete la acest moment, în 38 de judeţe plus municipiul Bucureşti”, spune colonel dr. Valeriu Gheorghiţă

Doar în Botoşani, Vrancea şi Ilfov nu a început efectiv vaccinarea.

„În total au fost recepţionate în cabinetele de medicină de familie 30.330 de doze de vaccin, din care 26.340 sunt doze de la compania Johnson&Johnson şi au fost administrate 5.625 de doze. 2760 de doze de la compania AstraZeneca şi au fost administrate 733 şi 1230 de la Moderna şi utilizate 321 de doze”, adaugă Gheorghiţă.

Totodată, el a reamintit că în perioada 4 - 11 mai s-a derulat campania de vaccinare în cele şapte spitale militare din ţară.

„Până la acest moment s-au vaccinat 19272 de persoane. Azi e ultima zi în care se desfăşoară acest maraton, astfel încât estimăm că se vor vaccina peste 20.000 de persoane cu prezentare directă”, conchide coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVI-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici