Greşeala pe care o face aproape toată lumea în aceste zile în ceea ce priveşte coronavirusul şi COVID-19

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a atras atenţia, în emisiunea „Marius Tucă Show”, că virusul care a provocat o epidemie mondială nu se numeşte COVID-19.

17080 afișări
Imaginea articolului Greşeala pe care o face aproape toată lumea în aceste zile în ceea ce priveşte coronavirusul şi COVID-19

Greşeala pe care o face aproape toată lumea în aceste zile în ceea ce priveşte coronavirusul şi COVID-19

Multe persoane scriu sau afirmă, în aceste zile, că X sau Y a fost infectat cu virusul COVID-19. Managerul Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Matei Balş a spus că boala se numeşte COVID-19, nu virusul. „COVID este boala, atenţie, nu e virusul”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, în emisiunea „Marius Tucă Show”.

CITEŞTE ŞI: „Marius Tucă Show” | Interviul integral cu prof. dr. Streinu Cercel: Problema nu este câte cazuri de coronavirus vom avea, ci câte cazuri severe

Virusul care provoacă boala COVID-19 are denumirea de „2019-nCoV”. Acesta mai este numit „coronavirusul” sau „coronavirusul Wuhan”.

Wuhan este oraşul din China, cu 11 milioane de locuitori, în care a apărut virusul, în decembrie 2019.

Numele COVID-19 vine de la expresia „coronavirus disease that was discovered in 2019” (trad. „boala declanşată de coronavirus care a fost descoperită în 2019”), potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici