Noi restricţii şi în Vaslui. Restaurantele vor fi închise iar masca devine obligatorie în multe spaţii publice

  • Restaurantele şi cafenelele din Vaslui, Bârlad şi Huşi se închid începând de joi prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
  • De asemenea, purtarea măştii devine obligatorie în multe spaţii publice.
5245 afișări
Imaginea articolului Noi restricţii şi în Vaslui. Restaurantele vor fi închise iar masca devine obligatorie în multe spaţii publice

Noi restricţii şi în Vaslui. Restaurantele vor fi închise iar masca devine obligatorie în multe spaţii publice

Decizia a fost luată după ce autorităţile vasluiene au fost înştiinţate de Direcţia de Sănătate Publică de faptul că rata de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși din judeţul Vaslui, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

Miercuri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis să prelungească măsura privind obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, prezente în spațiile publice deschise de pe teritoriul județului Vaslui, în grupuri de mai mult de trei persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii.

Administratorii şi proprietarii spațiilor publice deschise trebuie să afișeze la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

Şi copiii care au 5 ani trebuie să poarte măşti de protecţie

De asemenea, începând de miercuri, purtarea măştii devine o obligaţie şi pentru persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani și care staționează în spațiul public deschis, pe o rază de 20 m în jurul căilor de acces ale unităților de învățământ din județul Vaslui, precum și în perimetrul acestora.

Autorităţile judeţene au decis ca începând de joi până pe 22 octombrie să suspende activitatea tuturor restaurantelor şi cafenelelor din Vaslui, Bârlad și Huși. Excepţia fac doar unităţile din hoteluri şi pensiuni care îşi pot servi clienţii.

Potrivit statisticilor, în perioada 23 septembrie- 6 octombrie rata incidenței cumulative a COVID-19 la mia de locuitori pentru municipiul Vaslui este de 1,66, pentru municipiul Bârlad este de 2,49 și pentru municipiul Huși este de 2,63,

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici