Noi simptome cutanate ale Covid-19. Alerta declanşată de medici dermatologi din Franţa

Sindicatul naţional al dermatologilor-venerologi din Franta alertează cu privire al aparitia bruscă de pete roşii pe piele, uneori dureroase, şi a unor leziuni temporare de urticarie.

21365 afișări
Imaginea articolului Noi simptome cutanate ale Covid-19. Alerta declanşată de medici dermatologi din Franţa

Noi simptome cutanate ale Covid-19. Alerta declanşată de medicii dermatologi din Franţa

După simptomele respiratorii, după pierderea gustului şi mirosului, apar manifestările cutanate ale Covid-19. Într-un comunicat de presă, Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi (SNDV) din Franţa avertizează asupra simptomelor care pot apărea pe piele în caz de contractare a bolii Covid-19, relatează BFMTV.

"Un grup de WhatsApp format din peste 400 de dermatologi, organizat de SNDV, indică leziuni ale pielii, asociate sau nu cu alte simptome de Covid",  se arată într-un comunicat de presă publicat de acest sindicat al medicilor.

SNDV enumeră simptomele în cauză: acrosindroame (pseudo-degerării la extremităţi), apariţia bruscă a unor pete roşii uneori dureroase şi a unor episoade trecătoare de urticarie.

Pacienţi „potenţial contagioşi”

Uniunea dermatologilor sugerează dacă apar aceste simptome ale pielii, să se consulte (să sune) cât mai curând un medic specialist. Analiza numeroaselor cazuri raportate SNDV arată că aceste simptome pot fi asociate cu Covid-19, se arată în comunicat.

"Alertăm publicul şi medicii pentru a detecta aceşti pacienţi potenţial contagioşi cât mai repede posibil (ei nu prezintă neapărat semne de dificultăţi de respiraţie)", concluzionează comunicatul.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici