Nou record: unul din 14 scoţieni a avut COVID-19 săptămâna trecută

  • Un scoţian din 14 a avut COVID-19 săptămâna trecută, acesta fiind un nou record, potrivit Oficiului Naţional de Statistică (ONS), citat de BBC.
  • Cele mai recente date săptămânale arată că 376.300 de scoţieni au avut virusul în perioada 5 - 12 martie, fiind cea mai mare rată din Marea Britanie.
706 afișări
Imaginea articolului Nou record: unul din 14 scoţieni a avut COVID-19 săptămâna trecută

Se crede că această creştere este determinată de subvarianta BA.2 a Omicron, care e mai infecţioasă, scrie BBC.

În Marea Britanie se înregistrează o creştere a numărului de infecţii

Numărul de persoane internate în spital din cauza COVID-19 se ridică acum la 2.050, foarte aproape de vârful de 2.053 înregistrat în ianuarie 2021.

Pentru a doua săptămână consecutivă, datele ONS indică cel mai ridicat nivel de coronavirus în Scoţia de când a început numărarea cazurlor, în toamna anului 2020. Procentul de infectare este de 7,15%, în creştere de la 5,7% săptămâna precedentă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
scoţia,
covid,
record

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici