Noua tulpină braziliană SARS-CoV-2 a ajuns şi în Filipine

  • Cele mai recente raportări din Filipine anunţă 4.578 de cazuri noi COVID-19, cele mai multe din ultimele 6 luni.
  • Autorităţile din Filipine au identificat persoane infectate cu noua tulpină din Brazilia, care prezintă un grad de infecţiozitate mai mare.
  • Primul caz de tulpină braziliană este un bărbat filipinez care a călătorit de curând în Brazilia, conform datelor emise de autorităţile filipineze în decurs zilei de sâmbătă.
245 afișări
Imaginea articolului Noua tulpină braziliană SARS-CoV-2 a ajuns şi în Filipine

Filipinezii se confruntă cu o creştere masivă a cazurilor de COVID-19, 4.578 de persoane infectate în decurs de 24 de ore, scrie Aljazeera. Printre cele peste 4.000 de cazuri se află şi 59 de persoane infectate cu tulpina britanică SARS-CoV-2 şi 32 de cazuri de infecţie cu tulpina africană.

Autorităţile au rugat cetăţenii să respecte normele de siguranţă pentru a sprijini sistemul medical: ”Dacă respectăm normele standarde de prevenire în mod corect şi consistent, virusul nu se va mai transmite”.

Cei din Filipine se luptă cu un nou val de infectări COVID-19, ajungând ţara cu cele mai multe cazuri şi decese cauzate de SARS-CoV-2 din Asia de Sud. În Filpine vaccinările împotriva COVID-19 au început pe 1 martie.

Între timp, Institutul Naţional de Boli Infecţioase din Japonia a atras atenţia că e posibil ca în Filipine să se fi dezvoltat o nouă tulpină SARS-CoV-2, la fel de periculoasă precum cele din Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici