Oficial: Rusia lucrează de şase ani la vaccinul împotriva coronavirusului

  • Marţi, Rusia a anunţat că a înregistrat un vaccin contra coronavirusului, fiind astfel prima ţară care a făcut acest lucru.
  • Există totuşi îndoieli cu privire la eficacitatea şi siguranţa sa, având în vedere că trebuie să parcurgă încă studiile clinice din faza 3 la scară mai mare, iar datele din studiile clinice anterioare nu au fost publicate.
  • Rusia a lucrat la vaccinul împotriva coronavirusului în ultimii şase ani, potrivit şefului Fondului Suveran al Ţării.
31081 afișări
Imaginea articolului Oficial: Rusia lucrează de şase ani la vaccinul împotriva coronavirusului

Rusia a declarat că activitatea sa din ultimii ani în ceea ce priveşte dezvoltarea unui vaccin pentru Ebola şi MERS i-a ajutat în dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, un virus care a apărut în China la sfârşitul lui 2019.

„Am avut norocul că noul coronavirus a fost foarte aproape de MERS, aveam aproape gata un vaccin pentru MERS. Vaccinul pentru MERS a fost uşor modificat pentru a fi eficient împotriva noului tip de coronavirus, acesta este povestea reală, fără politică ... Rusia a fost întotdeauna în fruntea cercetării privind vaccinurile ", a declarat pentru CNBC, Kirill Dmitriev, CEO al Fondului Suveran al Rusiei, RDIF.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că în prezent nu este disponibil un vaccin sau tratament pentru MERS, dar spune că există mai multe în curs de dezvoltare. În decembrie 2019 a fost prima dată când SUA au aprobat un vaccin împotriva Ebola.

RDIF a declarat marţi că producţia vaccinului său contra coronavirusului, denumit „Sputnik V” pentru pieţele externe, este de aşteptat să înceapă în septembrie. Instituţia a adăugat că a primit deja cereri preliminare pentru peste 1 miliard de doze de vaccin din 20 de ţări.

Rusia, împreună cu partenerii străini, „sunt deja pregătiţi să producă peste 500 de milioane de doze de vaccin pe an în cinci ţări, iar planul este să crească capacitatea de producţie”, a precizat Kirill Dmitriev.

Dmitriev a spus că vaccinul ar putea fi disponibil pentru utilizare la scară largă până în noiembrie.

"Oamenii foarte sceptici nu vor avea acest vaccin şi le dorim mult noroc în dezvoltarea lor", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici