Poate fi transmis coronavirusul prin mâncare? Răspunsul OMS

  • Nu există dovezi că noul coronavirus se transmite prin alimente sau de pe ambalaje, susţine OMS.
  • Dacă virusul ar exista pe alimente, ceea ce nu s-a dovedit, acesta poate fi ucis dacă carnea este gătită”, a declarat Maria Van Kerkhove, şefa de boli emergente din cadrul OMS.
  • Trei oraşe din China au raportat existenţa virusului la suprafaţa alimentelor congelate importate.
21179 afișări
Imaginea articolului Poate fi transmis coronavirusul prin mâncare? Răspunsul OMS

Poate fi transmis coronavirusul prin mâncare? Răspunsul OMS

Cercetătorii din China studiază problema, iar organizaţia urmăreşte cercetările, a declarat dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgenţă al OMS, în cadrul unei conferinţe de presă de la Geneva. „Deocamdată nu există dovezi că alimentele sau lanţul alimentar participă la transmiterea acestui virus”, adaugă el.

Trei oraşe din China au raportat găsirea virusului la suprafaţa alimentelor congelate importate în ultimele patru zile, ridicând îngrijorarea că virusul ar putea fi transmis prin alimente, potrivit NBC News.

Pe de altă parte, oficialii OMS spun că autorităţile sanitare chineze au testat „câteva sute de mii” de alimente congelate, iar pozitive au ieşit „foarte, foarte puţine”.

Chiar dacă virusul s-ar transmite prin alimente, acesta poate fi ucis înainte de a fi consumat, a declarat Maria Van Kerkhove, şefa de boli emergente din cadrul OMS.

„Dacă virusul ar exista pe alimente, ceea ce nu s-a dovedit, acesta poate fi ucis dacă carnea este gătită. Oamenii sunt deja suficient de speriaţi de pandemia Covid. Este important să urmărim astfel de cercetări şi să nu născocim dovezi ştiinţifice”, adaugă ea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici